Un vi català al sopar de lliurament dels Premis Nobel

Formiga de Vellut 2014 de Clos Galena, ha estat un dels vins que es van servir al sopar oficial de l’Acadèmia Sueca
Sopar del nobel

Aquest dilluns es va fer el sopar oficial dels Premis Nobel 2017 a Estocolm i un dels vins que es van servir és català.

 

Es tracta de Domini la Cartoixa Formiga De Vellut 2014. Un vi de la DOQ Priorat que va compartir taula amb Taittinger Brut Réserve i Viña Errázuriz Late Harvest Sauvignon Blanc 2016.

 

“És un gran orgull i sento moltíssima satisfacció que hagin triat el nostre vi per aquest sopar. Un acte en el que es premia l’excel·lència de les persones”, explica a Vadevi la propietària del celler Clos Galena, Merche Dalmau.

 

Dalmau explica que va ser el seu importador a Suècia el que la va avisar que un dels seus vins s’havia escollit per un sopar important però que no li podia dir exactament de què es tractava. “Jo acabava de tornar de Moscou i vaig considerar que no calia anar fins a Estocolm. Si hagués sabut que es tractava d’això hi hauria anat”, assegura.

 

“És un reconeixement per tota la feina que hem fet al Priorat per donar a conèixer els nostres vins així com també per la meva situació personal al celler. El meu marit, que era el meu company en aquest projecte, va patir un càncer els últims 5 anys i va morir el passat mes d’abril i veure que ara ens arriba això és una mena de premi” afegeix la propietària i directora de Clos Galena.

 

Dalmau que ara dirigeix el celler, una farmàcia i es mare de 3 nens no para de rebre trucades de tot arreu demanant el seu vi, i té clar que en aquests moment la demanda que té està molt per sobre de la seva producció que ara mateix se situa en 120.000 ampolles.

 

Formiga de Vellut

 

 

Formiga De Vellut 2014 de Clos Galena

 

“Vam crear aquest vi perquè fos una entrada al nostre celler”, diu Dalmau. 

 

Elaborat amb garnatxa, carinyena i sirà, és un vi ecològic, d’un celller que controla molt la seva producció a 1 kg per cep i amb selecció manual del raïm.

 

“Fem gran vins de molta complexitat, però amb el meu marit teníem clar que volíem fer un vi que servir d’accés a Clos Galena i realment a la gent li agrada molt” afirma Dalmau. 

 

Les formigues de l’etiqueta també són una declaració: “a les finques ecològiques es poden veure les formigues. A les altres no perquè els productes químics per tractar la vinya les mates”, conclou la directora del celler. 

 

Clos Galena exporta els seus vins a 29 països.