La terrissa, una manera de mantenir la temperatura del vi

Una ceramista de Barcelona recupera el fang i la tradició com a refredador de vi a la taula, però amb un punt pràctic i estètic afegit
Refredador de vi de fang
Refredador de vi de fang desmuntable

Fa 7 anys Teresa Pla Ferrer, va anar a un tast de vins i va veure que per mantenir en fred l’ampolla a la taula feien servir un cilindre de fang sense esmaltar. Una peça que s’havia mullat i posat al congelador prèviament. 

 

Anys després es va decidir a recuperar el sistema, però modernitzant-lo, fent-lo una mica més estètic, però també més pràctic.

 

“El sistema que permet refredar el vi és el mateix del càntir, però perfeccionat. La peça de fang s’ha de mullar, i posar el congelador. L’aigua que ha absorbit la porositat del material es congela i un cop a fora fa que es pugui conservar la temperatura del vi durant una hora i mitja”, explicava la seva autora. “Però una peça sola ocupa molt d’espai i vaig decidir fer que fos desmuntable per poder-ho encabir millor al congelador de casa”, afegeix. 


 

Ara té dos models, un que es desmunta horitzonaltment i un altre amb talls verticals, una mena de “ceràmica plegable” explica. 

 

Refredador de fang

 

La decoració està feta en cru i pinta amb terres colorejades. Només s’esmalta el cul del refredador per tal de fer-lo més acabat i per evitar que la part que està en contacte amb la taula es mulli.

 

A més, en aquesta ocasió, Teresa Pla Ferrer, també posa a l’abast una decoració personalitzada.

 

El preu d’aquest refredador és de 45 euros i es pot trobar a la botiga taller DeFang al barri de Gràcia de Barcelona. 


 

 

 
Comentaris

envia el comentari