Pere Bonet: "Ens toca prestigiar el cava perquè s’associa massa sovint amb producte barat"

El president del Consell Regulador es mostra satisfet de les xifres de consum de cava del primer trimestre, sobretot les de Premium

Tot i reconèixer que les dades del primer trimestre sempre són poc representatives, el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, ha fet balanç i s’ha mostrat satisfet amb les dades de tancament del primer trimestre del 2017: "Comencem l’any amb optimisme", explica en declaracions a Vadevi.cat; i es mostra especialment satisfet per l’increment del consum de cava Premium, "tot i que aquest no és un trimestre gaire propici per al consum d'aquest tipus de producte". 

I és que precisament aquesta gamma de caves ha registrat un increment del 30,8%, 1,2 milions més d’ampolles que en la mateixa data de l’any passat. Una dada que, segons Bonet, respon en part a la feina de promoció tant de la DO Cava com de les empreses del sector per posicionar aquests caves tant en el mercat interior com exterior: "El Consell Regulador ha de donar a conèixer la bona feina que es fa amb el cava, des del treball a la vinya fins que l’ampolla surt  al mercat”. I afegeix: "Ara ens toca prestigiar una marca que el mercat modern associa massa sovint amb el producte barat. Tenim clar que el valor afegit està en els Premiums -explica el President- que estan a l’alçada dels millors espumosos d’Europa". 

A nivell global, les xifres mostren un increment del 12,6% que suposa uns 5,1 milions d’ampolles, destacant el mercat interior, que representa un augment del 20%.

Pel que fa al mercat exterior, s’observa un creixement global del 9,1%. En el top ten del ranking destaquen Alemanya, que després d’alguns anys de retrocés evoluciona positivament un 30,7%, Bèlgica un 4%  seguits d’altres països com França (38%), Holanda (70%), Suècia (43%) i Canadà (41%) que continuen en positiu. L’excepció a aquesta evolució positiva són el Regne Unit i els Estats Units amb un -7% i un -12% respectivament.

El cava ecològic registra un augment considerable amb una producció, en aquest primer trimestre, d'1.271.718 ampolles, fet pel qual es calcula que a finals d’any se superaran els 5 milions d’ampolles.


Comentaris
francesc
I qui ho ha fet possible amb els preus que paga el raïm' Després voldrem fer Prosecco
Al permetre que tota espanya pugui fer cava, ha contribuït a relacionar cava amb vi escumós. Gràcies Bonet!
és més, des de no fa gaire a alguna marca se la identifica amb els franquistes i col·labora amb ells
digueu-lis als extremenys...
La mar d'orgullosos estan d'haver rebentat el mercat del cava amb pixats embotellats.

envia el comentari