VadeVi
La parella perfecta: canelons de l’àvia de Cannelonia i vi Maria Ganxa 2019
  • CA
Maria Ganxa 2019 del celler Pascona
Maria Ganxa 2019 del celler Pascona

!–akiadsense–>

Des de Vadevi i Vadegust us volem fer la vida una mica més fàcil. És una època complicada i ja hem acabat les idees per suplir a casa les activitats que normalment fèiem a fora. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions fàcils amb les que hi guanya tothom. Us suggerim un vi català per maridar amb un producte català. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui canelons tradicionals de l’àvia de Cannelonia i Maria Ganxa 2019 del Celler Pascona de la DO Montsant.

Un dels plats que no pot faltar a la taula de Nadal són els canelons, que a Catalunya és tradició menjar-los el dia de Sant Esteve. Els canelons són un plat deliciós però molt laboriós de preparar i no sempre es disposa de temps o ganes d’elaborar-los. Però això no ha de ser un impediment per poder gaudir d’un bons canelons a casa. Sempre podem confiar en un especialista perquè ens els prepari i nosaltres només haguem de fer els retocs finals al plat abans de servir-lo a taula.

Cannelonia és una empresa d’arrels ben tradicionals, que a partir de les receptes recuperades de les àvies elaboren uns canelons deliciosos. En fan de tota mena, des dels més clàssics als més sofisticats, però uns que no fallen mai són els Canelons Tradicionals de l’Àvia amb Beixamel.

Els canelons de l'àvia de Cannelonia
Els canelons de l’àvia de Cannelonia

!–akiadsense–>

Els elaboren amb carns de vedella, pollastre i porc ben rostides amb un bon sofregit de ceba i pastanaga, els banyen amb salsa beixamel i els cobreixen amb formatge emmental per poder-los gratinar i que quedin ben torrats.

Sortits del forn els servirem a taula acompanyats per La Maria Ganxa, un vi monovarietal de carinyena negra elaborat pel celler Pascona de Falset (DO Montsant) i que ha estat el guanyador del Vinari d’Or al Millor Vi Negre Jove en l’edició d’enguany dels Premis Vinari.

Maria Ganxa compleix tots els requisits per acompanyar el nostre plat de canelons amb solvència. D’una banda ens ofereix la potencia aromàtica de la carinyena, que li dona força i aporta unes delicioses notes de fruites vermelles que, juntament amb la seva acidesa, ajuden a refrescar la boca, la netegen de la untuositat que ha deixat la beixamel, equilibren les notes torrades del gratinat i aporten un punt llaminer. D’altra banda, la criança de tres mesos amb les seves mares en dipòsits d’acer li aporta textura i unes notes balsàmiques i especiades que complementen de meravella el rostit del farcit dels canelons i enriqueixen el conjunt gustatiu del plat.

Més maridatges

Recupereu altres lliuraments de “La parella perfecta” de Vadegust i Vadevi i agafeu idees per fer a casa:

Ostres del Delta de l’Ebre amb Coca i Fitó d’Or.

Llonganissa de Vic amb Casa Mariol Syrah Reserva 2015

Coca de Llavaneres i Escumós Brut 21 d’Albet i Noya

Torró d’Agramunt i Llàgrimes de tardor Mistela Negra

Coca de recapte i vi novell negre

Foie gras sencer d’Ànec de l’Empordà i Aymar Reserva Única 2013

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa