"Setembro a vida inteira" Gran Premi del Jurat del Most Festival 2017

Durant la gala de clausura també s'han lliurat Premis d'Honor, per al periodista cinematogràfic Jaume Figueras i l’actor Francesc Orella
Jaume Figueres i Francesc Orella en el moment de rebre el guardó
Jaume Figueres i Francesc Orella en el moment de rebre el guardó | Toni Galitó

El Gran Premi del Jurat, principal guardó del Most Festival 2017 i dotat amb 1.000 euros, ha estat pel film portuguès Setembro a vida inteira, d’Ana Sofia Fonseca. La pel·lícula és un retrat personal, en format documental, de la poc coneguda cultura del vi a Portugal, a través de les seves vinyes i qui les treballa.

 

Aquest cap de setmana el setè Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava,  ha tancat portes després de 10 dies de cinema i vi a diferents espais del Penedès i del Priorat que han acollit uns 5.300 espectadors, xifres que pràcticament repeteixen l’èxit de l’any anterior i que suposen una fita doble, tenint en compte les dificultats de programació i públic derivades del moment polític actual al país.


 

  

  

La sessió de cloenda, plena de noms propis, ha comptat amb l’estrena a Catalunya de Tierra firme, de Carlos Marqués-Marcet, i la presència del director. Abans de la projecció, en una gala conduïda per l’actriu Anna Ycobalzeta, s’han entregat els dos Premis Most 2017 a dues institucions del cinema català. El periodista cinematogràfic Jaume Figueras i l’actor Francesc Orella han rebut de la mà dels directors del festival, Xavi Fornos i Manel Balaguer, sengles guardons honorífics, entrega de premis que ha acompanyat la dels films guanyadors d’enguany en les dues seccions competitives: Collita i Brot.


  

  

  

Balanç molt positiu

 

 

  

El codirector del Most, el director del VINSEUM, Xavi Fornos, ha valorat molt positivament l’edició, qualificant-la d’“èxit absolut.” Fornos entén que, tot i la situació política a Catalunya, “el Most segueix convencent a la majoria dels públics, que han respost molt positivament”. “Això és la demostració de l’encert en la selecció de treballs escollits de Gran Reserva, Brot i Collita. Les sensacions recollides entre públic assistent són millors que mai tant pel que fa a la qualitat de les pel·lícules com per l’organització del propi Most, i gràcies també a la presència d’una seixantena de convidats que formen part dels films projectats i que venien d’indrets com Catalunya, Portugal, Estats Units, Itàlia, Uruguai, etc.” Considera, per altra banda, que “la novetat del país convidat ha sigut un èxit, gràcies en bona part als elaboradors i les institucions públiques que han vingut a representar aquest país a casa nostra”, fórmula que, creu s’ha de repetir de cara a futures edicions per a la internacionalització del festival.


  

 

 

Pel que fa a la valoració del també codirector, responsable del Cince Club Vilafranca, Manel Balaguer, constata que el festival té “una salut de ferro”. Quant a contingut i seccions, Balaguer valora molt positivament el creixement de número d’espectadors a moltes de les sessions, i destaca la consolidació del festival en aquesta setena edició, públic del qual “sempre encoratja a seguir”. Avança, per altra banda, que l’organització del Most té la intenció de fer un salt important de cara a futures edicions, creixent quant a “ressò i continguts” per a “seguir engrescant a la gent”

 

Premiats del Most Festival 2017
Premiats del Most Festival 2017 | Toni Galitó
 

 

Palmarès de l'edició 2017 del Most Festival

 

COLLITA 2017

  

  

GRAN PREMI DEL JURAT

  

Setembro a vida inteira, d’Ana Sofia Fonseca

 

 

  

 

  

PREMI AL MILLOR TREBALL DE FICCIÓ


  

Soury, de Christophe Switzer

 

 

  

 

  

PREMI AL MILLOR TREBALL DOCUMENTAL (ex aequo)

  

Decanted, de Nicholas Kovacic

  

La guerre du vin, de Sébastien Le Corre

 

 

  

 

  

PREMI PROJECCIÓ INTERNACIONAL

  

Bitter Grapes, de Tom Heinemann

 

 

  

 

  

PREMI ARRELS

  

L’aviador, de Manel Cortés

 

 

  

 

  

PREMI AL MILLOR TREBALL PROMOCIONAL

  

Habitació 16, de Pepe Camps Farran

 

 

  

 

  

PREMI VI CATALÀ (ex aequo)

  

Les arrels, de Xavier Moreno

  

Vermut Montseta, d’Elisenda Trilla Ferré

 

 

  

 

  

PREMI SOSTENIBILITAT (ex aequo)

  

Vino e sostenibilità, d’Emilio Suraci

  

Saving Wine (Le vin en ebullition), de Philippe Prieto i Samuel Toutain

  


 

  

 

 

BROT 2017

  

  

PREMI DEL JURAT

  

Ni una sola línea, de Víctor E. D. Somoza

 

 

  

 

  

MENCIÓ ESPECIAL DEL JURAT

  

Leni K, d’Alberto Taibo Piñeiro

  

 

 

 

  

PREMI DEL JURAT JOVE

  

Popoff, de Domingo de Luis

 

 

  

 

  

PREMI DEL PÚBLIC-PREMI DOMÈNECH VIDAL

  

17 años juntos, de Javier Fesser

 

 
Comentaris

envia el comentari