Els pagesos del cava convoquen vaga de verema el dia 5 de setembre

Així ho han decidit en assemblea els prop de 300 viticultors que han assistit a la concentració amb 150 tractors per protestar pel preu del raïm

Els tractors dels viticultors del Penedès s'han concentrat a Vilafranca
Els tractors dels viticultors del Penedès s'han concentrat a Vilafranca | JARC

Els viticultors del Penedès faran vaga dia 5 de setembre. Així ho han decidit en assemblea aquest divendres després de la concentració de més de 150 tractors al centre de Vilafranca del Penedès per protestar pel preu del raïm d'aquesta campanya. 

La seva reivindicació continua sent la d'aconseguir "uns preus més justos" pel seu producte per poder mantenir les seves explotacions. És per això que han decidit intensificar les seves protestes i el dia 5 de setembre convoquen una vaga. Aquest dia no colliran i no lliuraran raïm i es comprometen a bloquejar els accessos als grans cellers compradors.

Els pagesos s'han reunit en assemblea i han decidit convocar vaga del sector el dia 5 de setembre
Els pagesos s'han reunit en assemblea i han decidit convocar vaga del sector el dia 5 de setembre | JARC

 

La voluntat d'Unió de Pagesos, JARC i Viticultors el Penedès que són les entitats agràries que lideren aquesta crisi, és aconseguir un diàleg amb els grans cellers per reconduir el que consideren és una situació ruïnosa i que posa en risc el futur del sector. 

A aquesta horaels representants dels pagesos estan reunits amb el director general de l'Incavi, Salvador Puig. L'administració catalana farà de mitjancera en aquesta crisi i de moment està prevista una reunió amb la consellera Teresa Jordà, dia 22 d'agost. 

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari