Madrid nega el registre de la marca 'D.O. República Catalana'

"Es pretén obtenir un benefici comercial de forma abusiva, ofenent a un ampli sector de la nostra societat", argumenta l'escrit
 

Ja ho sabem, que a Madrid no agrada res que tingui a veure amb l'independetisme català. Tampoc en el món del vi. Primer, l'Oficina Espanyola de Patents i Marques va prohibir el registre del logotip del vi 'Allibera'm' -que era un llaç groc-, perquè el considerava inconstitucional. Tot i això, l'empresa promotora, Lovers Wine Elegance, va decidir mantenir el logotip amb el llaç i, a més, hi va afegir la paraula "censurat" sobre un fons groc, i van acabar demanant només el registre del nom, però no de la imatge. Després, Madrid va suspendre també el registre de la marca Allibera'm. I ara tampoc ha permès el registre de la marca 'D.O. República Catalana'. 

Ha estat de nou l'empresari Joan Carles Beltran, propietari de Lovers Wine Elegance -empresa que comercialitza el vi 'Allibera'm'-, qui ha intentat registrar la marca 'D.O. República Catalana'. En declaracions a Vadevi, Beltran ha explicat que el seu objectiu era "avançar-me al futur, per si algun dia aconseguíem la República". Però Madrid no li ha permès. "La marca sol·licitada es troba afectada per la prohibició establerta en l'art. 5.1.f de la Llei 17/2001 de 7 de desembre, de Marques, atès que el signe reivindicat, 'D.O. República Catalana', persegueix un aprofitament il·lícit dels successos especialment transcendents que han succeït en la història recent del nostre país", argumenta el text que denega el registre. 

Segons aquest document, amb la marca 'D.O República Catalana' "es pretén obtenir un benefici comercial de forma abusiva, ofenent a un ampli sector de la nostra societat, en pretendre vulnerar com a valors superiors del nostre ordenament jurídic, l'imperi de la Llei com a expressió de la sobirania popular, la submissió de tots a la Constitució i a la resta de l'ordenament jurídic".