Madrid nega el registre del vi català Allibera'm

"Què nassos està passant amb aquest boicot que estem patint?", denuncia el propietari de Lovers Wine Elegance
Dues ampolles del vi 'Allibera'm' | Nerea Rodríguez

No hi ha cap dubte que a l'Estat no li agrada Allibera'm, el vi català a favor dels presos polítics i del govern a l'exili. Primer, l'Oficina Espanyola de Patents i Marques va prohibir el registre del logotip -un llaç groc- perquè el considerava inconstitucional. Tot i això, l'empresa promotora, Lovers Wine Elegance, va decidir mantenir el logotip amb el llaç i, a més, hi va afegir la paraula "censurat" sobre un fons groc, i van acabar demanant només el registre del nom, però no de la imatge. Doncs ara, Madrid ha suspès també el registre de la marca Allibera'm, al·legant que "no té cap símbol identificatiu dels nostres productes", segons ha explicat a Vadevi el propietari de Lovers Wine Elegance, Joan Carles Beltran. 

 

L'empresari ha denunciat que "han trigat sis mesos en donar-nos una resposta, quan el més habitual és que triguin uns tres mesos". Així, Beltran critica que "això és una autència aberració, perquè tu pots registrar la marca amb el logotip o només la marca, i l'han d'otorgar", ja que "no tenim absolutament cap oposició a la marca". En aquest sentit, s'ha preguntat "què nassos està passant amb aquest boicot que estem patint amb Allibera'm?" Per a ell, "el que estan fent amb aquesta marca no es pot fer, va contra la llei". "Jo puc registrar qualsevol nom i no necessito símbol, o puc registrar el nom amb el logotip. Però han trigat sis mesos en donar-nos aquesta resposta, quan en tres mesos ens haurien d'haver atorgat la marca", insisteix Beltran.

 

En declaracions a aquest diari, el propietari de Lovers Wine Elegance ha deixat clar que presentaran un recus a aquesta suspensió. Allibera'm és un vi negre elaborat amb les varietats garnatxa, merlot, ull de llebre i carinyena, de la Denominació d'Origen Montsant, i el 40% dels beneficis de les vendes van destinats a l'Associació Catalana pels Drets Civils, l'entitat creada pels familiars dels presos polític i exiliats que té com a objectiu aglutinar l'ajuda de la societat civil.