Madrid nega la patent de marca d'un vi perquè duu un llaç groc a l’etiqueta

El vi Allibera'm, propietat de Lovers Wine Elegance SL., no té permís per registrar la marca perquè té un símbol "inconstitucional” i a més vol treure'n profit comercial

La censura política i el filtre constitucionalista arriben també a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques. L'empresa catalana Lovers Wine Elegance pretenia comercialitzar un vi, Allibera’m, amb l'objectiu de destinar part de les vendes a la solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Però l'òrgan que autoritza les patents i marques a l’Estat espanyol, dependent del govern espanyol, els ha notificat la suspensió de la sol·licitud sense dissimular les raons polítiques.

 

Etiqueta i contraetiqueta del vi
Etiqueta i contraetiqueta del vi 

 

En l’escrit de suspensió, al qual ha tingut accés Vadevi.cat, s'argumenta que el motiu de la petició per registrar el nom del vi és que "la marca sol·licitada s'ha formalitzat en la prohibició establerta a l'article 5.1.f.de la Llei 17/2001, de 7 de desembre, de marques comercials, ja que el signe reclamat, Allibera’m, incorpora un element gràfic que pretén simbolitzar els fets i situacions inconstitucionals d’esdeveniments que s'han produït recentment".

 

Sense referir-s’hi directament, es refereix al llaç groc que apareix a la part central de l’etiqueta de l’ampolla, i afegeix que "aquest signe té un ús abusiu quan intenta obtenir un bon propòsit comercial, en les circumstàncies actuals". És a dir, que el responsable de patents es permet jutjar els objectius comercials del vi i creu que ha posat un llaç per obtenir més beneficis.

 

Escrit on s'anuncia la suspensió de la marca i els motius
Escrit on s'anuncia la suspensió de la marca i els motius 

 

Joan Carlos Beltran, responsable de l’empresa, avança a Vadevi.cat que recorreran la decisió perquè "sabem del cert que no existeix conflicte amb altres marques, ni per similitud fonètica ni conceptual, per tant aquesta decisió no pot quedar impune". D'entrada, però, ja haurà de pagar per fer-ho perquè la notificació especifica que tenen un mes per reclamar, però que prèviament han de pagar 100 euros que cal ingressar en un compte del Banc Santander.

 

"Allibera'm" és un vi negre que elabora la Cooperativa de Marça-Falset per l'empresa Lovers Wine Elegance amb les varietats garnatxa, merlot, ull de llebre i carinyena i que té previst sortir al mercat aquest proper mes de setembre.  

 

 Comentaris
J. M.
Vaja! Si es digués "A por ellos" segur que estaria premiat ja.
XX
Això d'Espanya és una vergonya, pur feixisme
Quan s'hi posa d'etiqueta la carota del Caudillo, no ho prohibeixen, al contrari.
Que fort!!! la dictadura espanyola s'ha escampat a tots els estaments, bé, més aviat és culpa del feixisme, que mai se n'ha anat, ho porten a l'ADN
entrenayble
Quan surti aquest vi m'emborratxaré d'antuvi i seré el principal valedor, tots a comprar-lo perquè essent negre i priorat ha de ser realment deliciós.
pere felicitats !
Madrid nega. A veure quan es negarà per no saber nedar ! Felicitats als tailandesos salvats ! Felicitats als Rojinyes(no sé com s´escriu) que malgrat saber nadar lluiten cada dia per conservar la vida en un país que no és el seu ! Felicitats al govern dictador de Tailàndia, per haver aconseguit propaganda gratuïta !
John Smith
No es pot ser més imbècil. Així que en la societat de consum, no és correcte perseguir un profit comercial, amb la venta del teu producte.
Fat Boy
Doncs la solucio es molt senzilla. Que vagin a l'Oficina Europea de Marques, situada a Alacant, i facin una sol.licitud alla. L`Oficina Espanyola se l'haura de menjar amb patates.
Carolina Herrera
Si para esos HdP el problema es el lazo amarillo, propongo a los fabricantes que el lazo sea negro y pueda rascarse convirtiéndolo en amarillo. Así li podrán comprar los del pro y contra.
edu
Quan ho aconseguiu, a aquests desgraciats de merda, els hi foteu una empolla igual pero plena de vinagra
Mar 350
No cal, en cap cas, tenir l'OK del "Registro de Patentes y Marcas" per poder vendre; el que sí podria passar es que algú altre copiï la etiqueta o la idea de la mateixa, però dubto que això sigui un problema per els promotors d'aquest vi solidari amb els presos polítics.
kiko
la etiqueta del vi te una falta ortografica, no es diu "empressonats", s escriu amb una sola S, empresonats.
Independència!
I aquests fdpts han de decidir quin vi puc beure i quin no?
Jesús
Que patentin a un altre estat europeo
Lluís Josep
Si l'argumentari t és que vol treure'n profit comercial ho accepto. Si és el que tots sabem , de cap manera .
Català a Mallorca
Pretende dimbolizar echos y situaciones anticonstitucionales...senyors de patents els llaç groc simbolitza el clam de llibertat dels presos polítics, per tant ens diuen que demanar la llibertat dels presos és inconstitucional?? On pensen posar el límit?? Quina serà la propera cosa inconstitucional, respirar??!! N,hi ha per llogar-hi cadires!!!!!!!
Jaime Catala
Semproniana de litigioses. Jeke
M'agrada el vi
Aquestos son els de "Por cojones". Una colla de curtets. L'etiqueta es superxula, m'agradaria probar el vi. Envieune una Felipe 6 (0 a l'esquerra) i que es foti. Aquestos son els de "por cojones". Una colla de curtets.
Gamo
No se puede registrar algo como un lazo amarillo del mismo modo que no se puede registrar un lazo rosa (cáncer de mama) o uno rojo (vih) por ser un símbolo genérico, dado que la ley de patentes establece que “no es registrable porque no cumple los requisitos legales que establecen los artículos 5, 6 y 7 de la Ley 20/2003 de siete de julio de Protección Jurídica del Diseño Industrial que estipulan la novedad y el carácter singular como premisas para el registro de un diseño industrial”. Fin.
Montse
A més de la denegació que ja es prou patètica, el senyor es diu Joan Carles, i ells la mania que tenen de anar batejant a les persones, de canviar el nom, per Juan Carlos. Cal respectar els noms propis de les persones, dels llocs, pobles, ciutats, comarques, etc.

envia el comentari