La Llei Vitivinícola Catalana, la primera que recomana el tap de suro

Per l'Institut Català del Suro, s'hauria de potenciar aquest tapament per als vins catalans davant d'alternatives menys sostenibles i de menys valor afegit per al vi i per al territori
Tap de suro, ampolla i copa

 

La Llei Vitivinícola Catalana és la primera que recomana la utilització del suro com a tapament. La norma que es va aprovar el passat 11 de febrer recull que "l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), d'acord amb les denominacions d'origen, ha de potenciar el tap de suro per a l'envasament del vi com a element de qualitat i innovació".

  

s'hauria de potenciar com a tapament de preferència per als vins catalans per davant d'alternatives menys sostenibles i de menys valor afegit per al vi i per al territori.

 

Per a Albert Hereu, director de l’Institut Català del Suro, "la inclusió del tap de suro a la nova Llei Vitivinícola, de la forma que el contempla, és un reconeixement explícit al treball que ha vingut fent el sector surer català en matèria d'innovació i a la valoració del tap de suro com a eina enològica".

 

És la primera vegada que una llei autonòmica o estatal inclou el tap de suro entre les recomanacions. Ni l’anterior llei del vi catalana (Llei 15/2002) ni la llei estatal en vigor (Llei 24/2003) fa esmena al tapament del vi. Des de l’ICSuro es vol continuar treballant perquè cada vegada més lleis incloguin el tap de suro com a tapament de referència per als vins.