L’Institut Català del Suro ofereix assessorament gratuït durant l’estat d’alarma

La crisi provocada pel coronavirus es nota amb més força ara al sector surer que pateix la parada de vendres més forta d'aquest període

 

El sector surer fins ara ha anat trampejant la crisi, tenint en compte que la seva activitat no està directament vinculada, si més no cronològicament, a la venda del vi a bars i restaurants. És per això que fins ara havien anat rebent comandes de taps de suro tant per vi tranquil com per vi escumós que s’han anat fabricant i servint. Però ara, segon el director de l’Institut Català del Suro, Albert Hereu, “és quan el sector surer pateix una parada més forta de vendes”.

 

En declaracions a Vadevi, Hereu explica que el temor que tenen és que “els cellers es decantin ara per tapaments més econòmics per fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia. Taps que no formen part de l’excel·lència que es fabrica aquí a Catalunya”.

 

En aquest sentit i per contribuir a revitalitzar el sector del vi, des de l’Institut Català del Suro posen en marxa un servei d’assessorament gratuït per a tots aquells cellers que així ho sol·licitin a través del correu electrònic [email protected] . “Volíem aportar el nostre granet de sorra i la nostra expertesa és el que podem compartir”, explica el director de l’IC Suro.

 

Recorda a més a més que de la mateix manera que està clar que per revitalitzar el sector del vi caldrà posar en valor el producte local i de proximitat, “és important també fer-ho amb el suro. Si comprem vi de casa que estigui tapat amb suro casa. Hem de dinamitzar el vi de proximitat i el suro de proximitat perquè això ens toca directament. I perquè vol dir llocs de treball, manteniment del bosc, de la indústria, etc”.

 

Hereu però veu el futur amb esperança, “fins ara hem anat mantenint la situació, un 50% del suro català s’exporta i tot i que la crisi del coronavirus es generalitzada, els tempos de tots els països no són tots els mateixos i han permès fer de més i de menys. D’altra banda i pel que fa a casa nostra, el vi que està en dipòsits i en bótes tard o d’hora s’haurà d’embotellar i per tant, tot i que ara estem més aviat congelats, entenem que l’activitat es reprendrà amb una certa normalitat”.