L'Incavi preveu una bona verema malgrat l'onada de calor del juny

Es calcula que la quantitat de raïm que es collirà serà similar o una mica superior a la mitjana dels últims anys
Raïm
 

La verema d’aquest 2019 serà, previsiblement, semblant a la dels últims anys pel que fa a la quantitat, tret de les zones puntuals afectades per l'onada de calor de finals de juny. Aquesta és la predicció que en fan els serveix tècnics de l'Incavi en contacte amb els Consells Reguladors de les Denominacions d'Origen. 

 

Del 25 al 30 de juny, les altes temperatures van afectar parcel·les vitícoles situades a les comarques al Priorat, Ribera d’Ebre, Alt Empordà i Terra Alta i en casos puntuals del Bages. Les pèrdues de producció més importants ha estat en vinyes joves d’aquestes zones, de menys de 15 anys i amb poca retenció hídrica al sòl. La varietat més afectada ha estat la carinyena.

  

Segons els càlculs, la verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys. Pel que fa a la qualitat sanitària del raïm és òptima. Les condicions meteorològiques han fet que les afectacions de míldiu, oïdi i corc del raïm hagin sigut molt baixes, gairebé inexistents.