L'Incavi presenta el simposi sobre el vi català

La consellera Jordà serà l'encarregada de donar el tret de sortida, aquest divendres, a un simposi que ha d'abordar els principals reptes dels vi català els propers 10 anys
Ampolles de vi

El Vinseum acollirà aquest divendres la presentació oficial del simposi sobre el vi català que organitza l'Incavi i l'Associació Vinícola Catalana. Es tracta d'un espai de treball i debat que posarà sobre la taula quins són els principals reptes als quals s'enfronta el sector vitivinícola català i com es preveuen els propers 10 anys. 

És la primera vegada que des de l'administració es planteja un simposi d'aquestes característiques que pretén analitzar al detall i des de diferents àmbits cap a on camina el sector. 

En els darrers mesos s'ha creat un comitè organitzador format per les dues institucions i també un comitè científic on hi participen, entre d'altres, Antoni Cruces de l’AVC, Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la URV i president de l’Associació Catalana d’Enòlegs, Joan Gómez Pallarès (DG de Recerca), Ferran Centelles (sommelier), Empar Moliner (periodista), Frédéric Galtier (periodista i sociòleg), José Ma Gil (economista), Albert Bordons (biòleg), Eva Vicens (periodista), Salvador Puig, Xavier Agell, Xoán Elorduy i Gemma Urgell de l’INCAVI.

Es dividirà en quatre grans grups de treballs formats cada un d'ells per una desena de professionals, dividits en: organització del sector; economia i mercats; recerca, desenvolupament i transferència; i cultura del vi i comunicació.

Aquest simposi està organitzat per l’INCAVI i l’Associació Vinícola Catalana amb l’acord del Consell Assessor de l’INCAVI, format per les Denominacions d’Origen catalanes, Unió de Pagesos, JARC, Federació de Cooperatives, Institut del Cava, PIMECAVA, ACC1Ó, PRODECA i la Generalitat de Catalunya.