Inaugurat l'espai turístic de la Carretera del Vi a l’Estació de Tren de Vilafranca

Aquesta proposta enoturística ofereix un recorregut des de Sitges fins a Sant Martí Sarroca, podent visitar tretze cellers del Penedès i Garraf en un entorn amb un alt valor històric i cultural
Presentació de l'espai Carretera del Vi
Presentació de l'espai Carretera del Vi | xx

L’alcalde de Vilafranca i diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Pere Regull, va inaugurar aquest dimecres el nou espai situat a l’edifici de l’Estació de Tren que ocuparà la proposta turística la Carretera del Vi, una proposta enoturística que ofereix un recorregut des de Sitges fins a Sant Martí Sarroca, donant la possibilitat de visitar tretze cellers del Penedès i Garraf, en un entorn amb un alt valor històric i cultural. El servei que s'oferirà en aquest local serà un seguit d'opcions de mobilitat sostenible i promoció turística, creant un espai de sinergies entre el turisme, la sostenibilitat i el medi ambient. També es disposarà d'un servei de lloguer de bicicletes elèctriques i segways que també pot comercialitzar experiències turístiques donada la seva condició d'agència de viatges. Així mateix hi haurà la possibilitat de llogar per hores cotxes elèctrics reduint així les emissions de CO2 en el territori, oferint alhora més opcions de mobilitat autònoma als turistes i enoturistes. 


La Carretera del Vi és una proposta enoturística que permet als amants del vi descobrir l'antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. La Carretera del Vi és la primera 'Wine Road' de tot l'Estat, una iniciativa privada i conjunta de les 13 cellers del traçat, amb el suport dels 7 municipis, que s'uneixen per impulsar aquesta innovadora proposta i recuperar la històrica via comercial que ja utilitzaven els romans per fer arribar els vins del Penedès a tothom. Com les més famoses i conegudes 'Wine Roads' del panorama mundial, La Carretera del Vi presenta una oferta conjunta a nivell enoturístic, integrada principalment per aquestes tretze cellers de mides i estils diferents i altres punts d'interès turístic. L’any 2017 es van registrar més de 115.000 visitants.


 

En el seu parlament, Pere Regull ha destacat que La Carretera del Vi és un projecte “molt interessant per esponjar el turisme que rep Barcelona. Els que estem al voltant de la capital hem d’aprofitar tot allò bo que aporta el turisme cultural. De tot allò invertim en turisme els principals beneficiaris serem els que vivim al territori els 365 dies de l’any. Si el turisme que ens ve deixa diners, encara millor”. Per l’alcalde, la Carretera el Vi és una aposta clara “per allò que ens dona singularitat al territori, pel seu ADN: la vinya i el vi. Hem d’aconseguir que el Penedès sigui sinònim de qualitat, que en una ampolla de vi es visualitzi tot allò que hi ha al darrere, un territori, un entorn, un paisatge...”

Comentaris

envia el comentari