Domènech (Montesquius): “Els Barcelona Rosé mostraran al consumidor la qualitat dels escumosos rosats”

La responsable de caves Montesquius es mostra molt orgullosa d’haver conseguit el Gran Or de la primera edició dels Barcelona Rosé International Bubbles Awards
Eva Domènech de Montesquius mostra orgullosa els guardona dels Barcelona Rosé a la BWW
Eva Domènech de Montesquius mostra orgullosa els guardona dels Barcelona Rosé a la BWW | M.R.F.

 

Des de Vadevi hem posat a prova els escumosos rosats per saber quins són els millors i Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature ha estat el flamant guanyador del màxim guardó de la primera edició del concurs Barcelona Rosé International Bubbles Awards que es van lliurar diumenge 2 de febrer al Saló Daurat de la Llotja de Barcelona. Eva Domènech responsable del celler es mostra molt satisfeta pel paper del seu cava en aquesta concurs i considera que és una bona manera d’aconseguir que els escumosos rosats deixin de ser ‘els germans petits’ del cava. Durant els tres dies de la Barcelona Wine Week, la primera fira professional exclusiva de vi de la ciutat que s’ha fet aquesta setmana a la capital catalana, els guardons dels Barcelona Rosé presidien l’estand de Montesquius.

 

 

Un dels vostres caves ha aconseguit el Gran Or de la primera edició dels Barcelona Rosé.

Estem molt contents. Sabem que fem un bon producte de qualitat però tenir aquest reconeixement ens fa molt contents. Per nosaltres és molt important.

 

Als escumosos rosats no se’ls valora encara com caldria?

No. Un cava rosat sempre sembla el germà petit però no és veritat. I amb aquest concurs s’ha pogut demostrar que poden tenir i de fet tenen la mateixa qualitat que els blancs. Encara hem de fer una mica de pedagogia.

 

Les millors imatges del lliurament dels Barcelona Rosé
El moment del lliurament del Gran Or a Caves Montesquius | Jordi Play

 

Com és el Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature?

L’escumós que va guanyar és un cava elaborat amb un 74% de monastrell un 19% de pinot noir i un 7% de trepat. Té una criança de 110 mesos, que es diu ràpid, i sempre fem el desgorjat sota demanda. Aixo vol dir que mentre està al celler sempre està en contacte amb els llevats. A més és un brut nature. No és habitual trobar aquest tipus de producte al mercat i amb una criança tan llarga.

 

Estem més acostumats a que els escumosos rosats tinguin un punt més dolç?

El consumidor potser està una mica confús o encara no reconeix que hi ha elaboracions diferents que poden ser molt interessants. Per això penso que el concurs és una molt bona idea per explicar a tothom, expert o no, que els caves rosats són molt més del que es pensa.