Així ha anat la jornada de vaga dels viticultors del Penedès

Unió de Pagesos, Jarc i Viticultors del Penedès eren els convocants de la vaga d'aquest dijous, que pretenia mostrar el malestar dels pagesos pel preu del raïm del cava

10:51

'Preus justos per al raïm i el vi base per a vi i cava. Per a la pagesia i el territori!', és el lema de la vaga d'aquest dijous

18:41

Fins aquí el seguiment de la jornada de vaga de viticultors i pagesos del Penedès. Gràcies per serguir-la amb nosaltres!

18:39

Els pagesos i viticultors abandonen Torres i es dirigeixen cap a La Bleda, al celler García Carrión, on acabarà la protesta

18:28

Els viticultors també demanen que el ministeri d’Agricultura limiti la nova inscripció d’hectàrees de vinya de la DO Cava

18:11

Els viticultors han arribat ara al celler Torres. Un grup d'ells ha estat rebut pel Director General de l'empresa Miquel Torres Maczassek.

18:00

El celler Puig Batet, també amb els viticultors del Penedès:

17:47

Albano-Dante Fachin: "Potser ens manca a tots consciència del que està passant realment, de quines són les causes i, sobretot, de quines seran les conseqüències del tema"

17:35

Els viticultors reivindiquen que se’ls hi pagui el raïm per al vi i el vi base destinat a vi i cava a un preu superior. Consideren que amb la baixada d’enguan estan condemnats a la ruïna.

16:57

Amb consignes de 'Som viticultors, som territori' la protesta s'ha desplaçat fins a les portes de Freixenet, que és qui més barat pagarà el raïm aquesta campanya. No preveuen cap reunió amb l'empresa ja que les dues parts ja es van trobar fa dues setmanes

16:31

VÍDEO | Els viticultors del Penedès aboquen raïm a les portes del Consell Regulador de la DO Cava, a Vilafranca del Penedès:

16:28

La xarxa s'omple de suports a la vaga dels viticultors del cava. Partits, entitats civils i usuaris donen suport a aquesta aturada dels pagesos del raïm.

16:25

Maite Esteve, de Vins El Cep, lamenta que "a les manifestacions d’avui només hi érem els pagesos, ni elaboradors ni gent del territori"

16:13

Recaredo tanca les portes del celler i avui no recull raïm en solidaritat amb els pagesos:

16:10

Joves Unió Pagesos: "Avui el Penedès reclama mantenir la seva essència, el seu paissatge, els seus vins i caves coneguts arreu del món"

15:52

ERC Sant Sadurní: "Recolzem les pageses i pagesos per a mantenir un Penedès viu i atractiu en el que el territori sigui pal de paller"

15:15

L'ANC de Sant Sadurní dona "tot el suport" a la pagesia:

14:58

Albano-Dante Fachin: "Qui cregui que la lluita que avui fan els pagesos és una lluita només dels pagesos, va molt perdut"

14:52

Acaba la reunió amb el president del Consell Regulador del Cava. Els convocants valoren que els hagin rebut, però admeten que la solució "ni serà ni fàcil ni curta"

14:47

Vilafranca en Comú dona ple recolzament a la "justa lluita dels viticultors en defensa de preus i mesures complementaries que garanteixin un futur digne per a les explotacions vitícoles".

14:40

"Els problemes que pateix el sector van lligats al domini de les companyies elaboradores que mouen més volum, que determinen el preu i els paràmetres de producció sense cap mena de compromís amb els productors i el territori, pensant només en la rendibilitat econòmica immediata" Una de les denúncies que fan avui els viticultors del cava al seu manifest

14:37

Els castellers de Vilafranca donen suport a la protesta dels viticultors al Penedès

14:23

Llencen raïms a la porta del Consell Regulador de la DO Cava a Vilafranca del Penedès mentre continuen reunits amb el seu president Javier Pagès.

14:14

Per uns preus justos per al raïm i el vi base per elaborar cava i vi. Aquest és el manifest complert que s'ha llegit davant dels Ajuntament de Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia.

13:50

El PP d'Extremadura, se solidaritza amb la protesta dels viticultors d'Almedralejo

13:46

El president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagès, es reuneix a aquesta hora amb els representants de les entitats convocants de la vaga, Unió de Pagesos, JARC i Viticultors del Penedès.

13:16

Almendralejo també se suma a la protesta i els pagesos del cava han sortit al carrer aquest matí. "Ens estem mobilitzant tots els pagesos del cava, com un de sol" explica Isabel Vidal, cap de la sectorial de vinya de les JARC, una de les entitats convocants de la vaga d'aquest dijous,

13:10

Els viticultors valencians també treuen els tractors al carrer per exigir un preu digne en la compra del raïm. Les principals associacions agràries i cooperatives del sector vitivinícola valencià se suma a la protesta que té el focus posat al Penedès.

13:06

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, dona suport a la protesta dels viticultors del Penedès que els ha portat a convocar una vaga per aquest dijous.

12:58

Albet i Noya, Loxarel i altres cellers no entren raïm avui en suport a la vaga de viticultors del Penedès.

12:49

Els viticultors denuncien que alguns cellers enguany han imposat una retallada del 28% respecte l’any passat, que en alguns casos deixa en 0,30 euros el quilo de raïm

12:46

La protesta dels pagesos del cava arriba a l'Ajuntament de Sant Sadurní. L'alcalde ha expressat el seu suport als viticultors

12:41

Riudevins també expressa el seu suport a les mobilitzacions dels viticultors: "Defensar un preu just és defensar el futur del Penedès"

12:32

La mobilització ha començat a les portes de Codorníu a Sant Sadurní, amb una reunió sorpresa. El director general de la companyia, Ramon Raventós, ha rebut els representants de les associacions agràries convocants per explicar el seu projecte de futur.

12:26

La diputada d'ERC al Congrés dels Diputats Marta Rosique també mostra suport als viticultors del Penedès:

12:24

Joves Viticultors a Freixenet: "Esteu escanyant al pagès!"

12:19

Els viticultors estan anant cap a Vilafranca del Penedès per seguir amb la protesta que els portarà a l'Ajuntament, i a la tarda aniran a Torres i García Carrión. Abans han passat per l'Ajuntament de Sant Sadurní on s'ha llegit el manifest.

12:15

"N’hi ha que s’estan forrant a costa de la misèria de la nostra pagesia", denuncia Poble Lliure:

12:10

Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors del Penedès han convocat per aquest dijous una jornada d’aturada i mobilització per protestar contra el preu del raïm i del vi i el vi base per a vi i cava anunciat pels cellers més grans per a aquesta campanya, que suposarà una reducció del 28%. Segueix al minut amb Vadevi aquesta jornada de vaga.

Tractorada en la jornada de vaga dels viticultors del Penedès
Tractorada en la jornada de vaga dels viticultors del Penedès | @RutRibas

12:04

"Ple recolzament a la justa lluita dels viticultors en defensa de preus que garanteixin un futur digne per a les explotacions vitícoles", afirma Vilafranca en Comú:

12:01

La CUP també s'afegeix a les mostres de suport als viticultors:

12:01

La diputada d'ERC Lluïsa Llop expressa el seu suport als pagesos del Penedès que avui fan vaga

12:01

Els convocants lliuren el manifest a Marta Raventós, del departament de comunicació de Freixenet. Ella s'ha compromès a fer-lo arribar a la direcció de l'empresa.

12:01

Maite Esteve, de Vins El Cep, titlla "d'insolidari i deshonest" els pagesos i el cellers del Penedès que avui han collit i han entrat verema

12:01

Els pagesos es troben, en aquests moments, protestant davant l'entrada de Freixenet:

12:01

Òmnium ha expressat el seu suport als pagesos, com ja ho va fer l'Assemblea Nacional Catalana (ANC):

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari