Així ha anat la conversa "El vi català de l’última dècada"

La directora de Vadevi parla amb Josep Roca, Miquel A. Torres i Salvador Puig

10:12

Puig: "Els vins catalans i el cava s'han espavilat molt a sortir a l'exterior, i sort n'hi ha hagut"

10:12

Puig: "El potencial vinícola català es manté"

10:12

És el torn ara per Salvador Puig, director de l'INCAVI

10:12

Acaba Miquel A. Torres, fent una petició: "Els cellers necessitem la vostra ajuda"

10:12

Torres: "Els vins naturals fan pudor, sobretot els negres, i hi ha sommeliers que els expliquen i els venen"

10:12

"Aquí vivim en un oasi, però costa molt vendre vi català a la resta d'Espanya i arreu del món", assegura el president de Família Torres

10:12

Torres: "Està molt bé tenir varietats autòctones, però la varietat clau en el món serà el cabernet sauvignon"

El president de Família Torres, Miquel A. Torres
El president de Família Torres, Miquel A. Torres | Jordi Borràs

10:12

Torres: "A la resta d'Espanya tenim problemes per vendre vins catalans, per temes polítics. Ens consta molt mantenir les vendes"

10:12

Torres: "Catalunya és un territori molt afectat pel canvi climàtic. Estem a la cua de les autonomies d’Espanya"

10:12

Torres: "El canvi climàtic té unes conseqüències molt greus sobre la vinya"

10:12

Torres: "El canvi climàtic és l’amenaça més forta que tenim en el sector vinícola"

10:12

Acaba Josep Roca. És el torn ara de Miquel A. Torres (Família Torres).

10:12

Roca: "Tenim al jovent excessivament atrofiat per la força de la publicitat de la cervesa, i d'altres begudes"

10:12

Roca: "Hi ha un gran èxit de la gent que treballa al camp, al celler i que després ven els vins perquè s’han fet molt bé les coses aquests darrers anys"

10:12

"A Catalunya hi ha moltes textures i varietats per triar, que no existien fa 10 anys", assegura Josep Roca

10:12

Roca: "Hi ha d'haver vins per tots els moments"

10:12

Roca: "La connectivitat ha permès que gent que feia vi a diferents espais hagi trobat gent que feia coses amb el seu mateix tarannà"

10:12

Roca: "El gran repte del món del vi és connectar gent jove amb gent jove"

El sommelier Josep Roca
El sommelier Josep Roca | Jordi Borràs

10:12

Roca: "El vi és aliment, i tradició i cultura, no només és alcohol"

10:12

Roca: "Hem patit una baixada preocupant de consum de vi"

10:12

Roca: "El fenomen de La Riojitis ja no existeix"

10:12

Josep Roca parla del Celler de Can Roca: "Tenim 4.000 referències de vins d'arreu del món, i 500 són vins catalans"

10:12

Ripoll recorda que els últims 10 anys han estat "la dècada d'or dels vins catalans"

10:12

Parla ara la directora de Vadevi, Margalida Ripoll

10:12

Cot: "A la primera portada que vam fer de Vadevi ja va sortir Josep Roca"

10:12

Cot: "La prescripció dels vins catalans fa 10 anys normalment no es feia des de Barcelona"

10:12

Comencem! Obre l'acte l'editori de Vadevi, Salvador Cot

10:12

Queden pocs minuts perquè comenci l'acte amb Josep Roca, Miquel A. Torres i Salvador Puig

10:12

Serà en un acte obert al públic que tindrà lloc a partir de les 17:30h a l’Aula dels Estels del Port de Barcelona, i que es fa gràcies al suport del Port de Barcelona, la DO Penedès i Riedel Euroselecció

10:12

Avui la directora de Vadevi, Margalida Ripoll, mantindrà tres converses a dos amb Josep Roca, Miquel A. Torres i Salvador Puig

10:12

Enguany Vadevi fa 10 anys i per celebrar-ho hem convidat a tres persones del món del vi perquè ens ajudin a repassar quina ha estat l’evolució des del 2009

10:12

Acaba l'acte. Moltes gràcies per seguir-lo al minut amb nosaltres!

10:12

"Aquest és un país vitivinícola molt important. La tendència demostra que estem anant bé", assegura el director de l'INCAVI

10:12

Puig: "L'increment en el consum de vi català és mèrit de la qualitat del producte que s'està fent"

10:12

Puig: "Sense les denominacions d'origen no seríem on som"

El director de l'INCAVI, Salvador Puig
El director de l'INCAVI, Salvador Puig | Jordi Borràs

10:12

Puig: "No crec que les denominacions d'origen estiguin en crisi, però penso que han d'evolucionar i reiventar-se"

TENS TELEGRAM? Vols ser el primer a rebre les últimes notícies sobre els vins catalans? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Comentaris

envia el comentari