Comença la Fira del Vi de Falset

El tret de sortida d'aquesta 23a edició va ser aquest passat divendres. El rècord de cellers participants i una cata per a invidents són entre els aspectes més destacats d'enguany.
Fira del Vi de Falset
Fira del Vi de Falset | xx

La Fira del Vi de Falset té lloc aquest cap de setmana amb una participació rècord de cellers: un total de 75, dos més que en les edicions de 2016 i 2017. La Fira va obrir al públic, per primer cop, el divendres 4 a la tarda, i ja va ser possible degustar vins a peu de carrer a Falset des de les sis de la tarda. Divendres al vespre, a partir de les nou, va tenir lloc un acte per commemorar l'arribada de la plaga de la fil·loxera al Priorat, de la qual fa 125 anys aquest 2018. Els tastos de la Fira, un any més, es faran de manera continuada a l’Espai Winelover de la Fira del Vi. Són tastos que organitzen les denominacions d’origen de la comarca, els cellers, l’Escola d’enologia Jaume Ciurana, els cellers i la pròpia organització de la Fira. Entre els tastos destacats d’aquest 2018 hi ha els que conduirà el sommelier invident Antonio Pachecho. Aquest prestigiós sommelier andalús, que va perdre la vista sobtadament fa uns anys, dirigirà dos tastos. El primer tindrà lloc dissabte a les 21 hores i s’adreça a persones que vulguin participar en un tast sensorial amb els ulls tapats, com si fossin invidents. El segon dels tastos que dirigirà Antonio Pachecho tindrà lloc diumenge a les 19 hores i s’adreça a persones invidents, a les quals es convoca amb la col·laboració de l’ONCE.


 

  

 

 

 

La inauguració oficial i institucional de la Fira, el dissabte 5 de maig les 12 del migdia i al Teatre de L’Artesana, inclou un homenatge a persones i institucions que han estat fonamentals en el desenvolupament vitivinícola dels darrers anys. Els homenatjats seran, en aquesta ocasió: el Celler del Masroig i la Vinícola del Priorat (que acaben de celebrar el seu centenari), els vinaters Francesc Capafons i August Vicent; la vinatera Assumpció Peyra, a títol pòstum; la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat; la DO Montsant i Josep “Pitu” Roca, que des del restaurant del Celler de Can Roca sempre ha estat un defensor aferrissat dels vins i de la comarca del Priorat. En l’acte d’inauguració hi participaran, entre d’altres, la directora del diari ‘Ara’, Ester Vera, i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana, com a representant de la ciutat convidada d'enguany. La Fira del Vi de Falset en declara una cada any, amb la idea d'establir vincles col·laboratius entre les dues viles. En aquesta edició, la ciutat de Girona ha programat un seguit d’actes per donar a conèixer la seva oferta enogastronòmica. 


 

Els estands de Fira del Vi de Falset seran oberts divendres a la tarda a partir de les sis de la tarda i dissabte i diumenge de les onze del matí i fins les nou del vespre. Pel que fa als 75 cellers inscrits, es manté una proporció similar a la dels darrers anys pel que fa a les denominacions d’origen: un 60% pertanyen a la DOQ Priorat i un 40% a la DO Montsant. D’aquests 75 cellers participants a la Fira, són fins a 68 els que tindran estand al carrer Falset, mentre que els que no en tindran participaran en els tastos adreçats a professionals i “wine lovers” que s’han programat al llarg del certamen. El programa de la Fira es pot consultar a www.firadelvi.org. Seran dos dies i mig que es caracteritzaran, com en les darreres edicions, per comptar amb un seguit d’espais que acolliran tastos i activitats paral·leles adreçades als amants del vi i per una clara aposta per actes pensats exclusivament per a un públic professional.

Comentaris

envia el comentari