Beure vi pot evitar infeccions a les genives

Un nou estudi publicat aquest febrer revela les propietats dels polifenols del raïm contra alguns bacteris bucals
Persona bevent vi

 

Des de fa anys, les propietats antioxidants dels polifenols del vi, que protegeixen el cos dels radicals lliures, s'han considerat la raó dels efectes beneficiosos que té el seu consum moderat al cor i al colon. Ara, a més, un nou estudi indica que aquests compostos també tenen efectes positius per a la salut de la boca, en concret, de les genives. La investigació, finançada pel govern espanyol i la Comunitat de Madrid, publicada al Journal of Agricultural and Food Chemistry de la Societat Química d'Amèrica i liderada per la doctora Maria Victoria Moreno-Arribas, del Centre Superior d'Investigacions Científiques, prova que els polifenols interactuen amb les bactèries de l'interior del cos humà. De fet, aquesta és la mateixa finalitat que tenen aquests compostos a les plantes i les fruites, que en contenen per protegir-se d'infeccions bacterianes, i els investigadors van iniciar la seva recerca per saber si els polifenols del raïm i, per tant, del vi, també protegien les dents i les genives.


El treball es va centrar en dos polifenols del vi negre, i en els seus efectes en diferents tipus de bacteris que s'associen a problemes bucals com ara la placa dental, la càries i diverses malalties de les genives. En base a un model que imitava el teixit gingival, els investigadors van observar que aquests dos poifenols, l'àcid cafeic i l'àcid p-cumàric, són eficients a l'hora d'impedir que els bacteris s'enganxin a les cèl·lules de la geniva. Combinats amb el bacteri Streptococcus dentisani, que alguns estudis indiquen que és molt eficaç contra la càries, els efectes dels polifenols encara van ser millors. En el cas del consum de vi, la recerca indica que la digestió dels polifenols, que comença a la boca, podria provocar la formació de metabòlits relacionats amb els efectes beneficiosos per a la salut que s'han observat.

Comentaris
Tonet
Justa la notícia que em calia. (Per cert, el venen sense recepta, oi?)
Peree
Estudi número 10.223 patrocinat per la indústria vinícola..
busman
Ostres, el lobby vitivinícola un altre cop publicant burrades. Ja la propera ens posaran l'estudi (del "Kazakhstan journal of fake results", of course) que diu que l' acohol del vi no fa mal al fetge ni provoca embriaguesa.
ton c.
jo no en dubto pas, peró quan es dona una noticia com aquesta el rpimerr quer hi ha, gairabé sempre, es una mostra amb una serie d´individuus, i d´aquí es treuen els informes, on son les mostres?r

envia el comentari