Antoni Cruces (AVC): “La Llei Vitivinícola hauria pogut ser més valenta i atrevida”

El secretari general de l’Associació Vinícola Catalana es mostra satisfet per l’aprovació però assegura que amb el desenvolupament del reglament d’aquesta llei s’hauria d’anar “més enllà”
Raïm de la DO Empordà

 

L’Associació Vinícola Catalana celebra l’aprovació de la nova llei vitivinícola però demana que el reglament es faci el més ràpidament possible. El seu secretari general, Antoni Cruces, explica a Vadevi que “la llei hauria pogut ser més valenta i més atrevida i entrar en alguns aspectes que no s’esmenten i que caldrà trobar-hi un lloc quan es faci el reglament”.

 

Així des de l’AVC lamenten que no es parli de vins i vinyes que no estan sota l’empara de cap denominació d’origen o dels vins sense intervenció o del canvi climàtic a la vinya o de la promoció tant interna com externa dels vins catalans. Per Cruces “cal que hi hagi consum. Si no aconseguim fer una bona promoció dels vins a Catalunya però també a fora i s’hi destinen pressupostos, tenir el sector ben ordenat no servirà per res”.

 

La Llei Vitivinícola era un assignatura pendent del sector i finalment aquest dimarts ha vist la llum i ho ha fet amb un ampli consens, només amb l’abstenció de la CUP. Un fet que Cruces valora molt positivament “és un reconeixement pel sector del vi i mostra com tots els partits polítics valoren la seva importància com un dels motors de l’economia catalana. Estem molt contents”.