Als llocs on fa més fred es beu més vi

Un nou estudi mostra la relació directa entre el clima i la temperatura d'un lloc amb el seu consum mitjà d'alcohol
Ampolla de vi a la neu

La revista American Association for the Study of Liver Diseases publica un estudi de la Universitat de Pittsburgh en el que es constata que a les regions amb temperatures més baixes i menys hores de llum es consumeix més alcohol. 

 

El doctor Ramon Bataller, professor de la Universitat de Pittsburgh, cap d'hepatologia al centre mèdic de la universitat i l'autor principal de l'estudi, explicava  a la revista Wine Spectator "tothom dona per suposat que la gent beu molt al nord d'Amèrica perquè fa fred però ens va sorprendre que ningú ho hagués estudiat mai".


 

Així doncs per investigar aquesta hipòtesi, Bataller i un equip multinacional d'investigadors van examinar les dades de l'Organització Mundial de la Salut, l'Organització Meteorològica Mundial i altres grans conjunts de dades públiques per recollir informació de193 països, els 50 estats dels EUA i els 3.144 comptats dels Estats Units. Es van analitzar patrons i nivells de consum d'acohol en diferents àmbits, es va mesurar la ingesta per càpita, el percentatge de la població que beu i la incidència de casos d'alcoholisme, tot això comparant-ho amb les les hores de llum i la temperatura mitjana. 

 

Així es va constatar que sí, que si fa més fres es beu més, ara bé no se sap perquè passa. Els investigadors apunten com a factor més plausible que l'alcohol és un vasodilatador, el que significa que obre els vasos sanguinis temporalment, aportant sang calenta a la pell i fent que la sesnació sigui de més temperatura. Apunten a més que les temperatures més fredses i els dies més foscos poden limitar les opcions d'oci d'una persona, el que podria propiciar una ingesta més alta d'alcohol.


 

Un altre fet destacable és que l'estudi no ha comparat una mateixa zona en diferents èpoques de l'any per tant no es pot dir que a l'hivern es consumeixi més alcohol que a l'estiu, per pexemple. 




Comentaris
Tururut ginjola
Doncs al bar, on acostumo a anar-hi, no fa gens de fred i els parroquians fan bon gasto de vins i cigalons i conyacs
busman
Un altra explicació molt més plausible és que, als llocs on fa més fred, hi solen haver més pobles que ciutats, i més aïllats els uns dels altres. En aquests pobles, la taxa d' atur és més alta i, per tant, la taxa d' alcoholisme també ho és. I com que el vi és una beguda alcohòlica, és d' esperar que els alcohòlics la consumeixin.
PERE
ES PODEN ESCRIURE MÉS FALTES ORTOGRÀFIQUES EN AQUEST ARTICLE???? ES ESCANDALÓS!!!!
PEREPOMA
Que l'ha escrit la becaria aquest artícle?. Perquè fa pena de les faltes d'ortografia que hi ha.

envia el comentari