La velocitat de propagació del virus segueix creixent a l’inici del pont

L'índex de transmissió passa de 0,92 a 0,95, mentre el risc de rebrot baixa cinc punts i passa de 217 a 212

La velocitat de propagació del virus a Catalunya continua creixent, segons les dades de Salut publicades aquest divendres. Aquest índex passa de 0,92 a 0,95, acostant-se al límit d’1 just a l’inici del Pont de la Puríssima en què milers de persones han sortit (un 5% més respecte la setmana passada) de l’àrea metropolitana de Barcelona malgrat la recomanació de les autoritats de romandre als domicilis habituals. Mentresant, els centres hospitalaris catalans segueixen alliberant espai. De fet, hi ha 67 persones menys ingressades per Covid-19 i 20 persones han sortit de les unitats de cures intensives, passen de 438 a 418.

La situació pel que fa als contagis confirmats per PCR o test antigènics es mantenen en una xifra similar a la de dies anteriors: 1.404. Les noves defuncions notificades han estat 50, xifra que fa que el balanç des de l’inici de la pandèmia passi la barrera dels 16.000 morts. Ara ja n’hi ha 16.044. 

Els experts estan fent esforços per conscienciar la ciutadania sobre el fet que aquesta pandèmia està directament relacionada amb la mobilitat. A més moviment de persones, més contagis. Caldrà esperar uns dies després del pont per veure la petjada epidemiològica que deixarà la mobilitat accentuada d’aquests dies. De moment, els contagis es mantenen en una xifra intermèdia entre mil i dos mil.

Comentaris

    jacqme 04/12/2020 10:33 am
    Els experts, o pèrits, d'on han tret tal perícia? Quins són els seus curriculums? Qui són ells o elles? Tenen experiència en situacions de risc extrem? Quants són? Com és que la consellera diu tantes bestieses, i no sols la consellera quan parlen, per exemple dels tests d'antígens? O canvia l'estructura dels savis/ sàvies, o que en contractin d'altres països, o això no s'acabarà mai.
    1888 04/12/2020 11:13 am
    cuando estamos encerrados baja i cuando abren los bares i restaurantws sube la conclusion ?

Nou comentari