El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper demana a la ciutadania que “no surti” el que queda de pont
  • CA

El conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, ha fet aquest dilluns “una crida perquè la gent no surti” fora del seu àmbit aprofitant que demà és festiu i donat el fet que la mesura de confinament municipal no s’ha prorrogat malgrat haver-hi un pont. Sàmper ha afegit que cal reduir la mobilitat “per aturar el màxim la interacció entre persones”.

Sàmper ha admès que el fet que no hi hagi una restricció “pot fer que la gent surti molt més que el cap de setmana”, moment en què s’ha reduït la mobilitat fins a un 39% en l’entorn metropolità, per exemple. El conseller ha afirmat que no hi ha una previsió sobre quina mobilitat es produirà entre avui i demà i ha insistit: “Fem un prec perquè no hi hagi una sortida massiva”.

Dijous passat ja hi va haver un increment de la mobilitat a l’entorn metropolità de Barcelona del 6% per evitar el confinament municipal que començar els divendres a les sis del matí. Sàmper ha dit que esperaven un increment més important.

El conseller ha assenyalat que “la gran clau de l’expansió” del virus “és la interacció” i, en conseqüència, “l’hem d’evitar”. “No està prohibit sortir —ha afegit—, però sí fem un prec que no hi hagi sortida massiva”.

Sàmper també ha fet referència al pla de reobertura i l’específic de Nadal per explicar que hi pot haver canvis en funció de l’evolució de les dades. “No estem en condicions de dir que res és fixe i segur”, ha apuntat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El cit campejador a desembre 07, 2020 | 14:32
    El cit campejador desembre 07, 2020 | 14:32
    El que hauries d'ahver fet junt amb el teu Govern, és prohibir del municipi des de dijous a les 6.00AM, però como que sou uns cagons, tenim el que tenim. Malaïts sigueu i recordeu que a les vostres consciències porteu molts morts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa