El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut diu que “no hi ha cap retard” en les trucades a positius i contactes directes
  • CA

El director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha dit aquest dilluns que totes les persones que donen positiu en Covid-19 “són trucades el mateix dia” i que “no hi ha cap retard en trucades als contactes”. Mendioroz ha dit que el circuit de rastreig ja s’ha dimensionat per poder fer front a un augment de contagis.

En la mateixa roda de premsa, el director general de Salut, Marc Ramentol, ha dit que el “rastreig” de la Covid-19 s’ha reforçat amb 440 professionals per a fer aquesta recerca de contactes estrets a l’Agència de Salut Pública.

Ramentol ha explicat que el reforç s’ha fet “aprofitant la segona onada” perquè “durant la fase en què els contagis són molt alts, el rastreig perd eficàcia”. El director general de Salut ha dit que “tots i cadascun dels nous contagis reben una trucada el mateix dia”.

Els professionals de l’Agència de Salut Pública fan una entrevista aprofundida perquè facilitin contactes estrets, llocs on hagin pogut estar. Els contactes estrets, ha dit Ramentol, reben “tots i cadascun un missatge en el moment que se’ls informa de la seva situació i aquesta persona identificada rep l’indicació de posar-se en quarantena”. A aquests contactes directes se’ls fan tres trucades, ha explicat, el primer dia, el setè i el desè. “No hi ha demora”, ha remarcat Ramentol, que ha afegit que es fan 40.000 trucades al dia.

Aquesta informació contrasta amb testimonis de persones que treballen en el servei de gestió de contactes directes de la filial de Ferroser, que han assegurat que les trucades de seguiment van amb retard per problemes informàtics del sistema amb el qual treballen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa