El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salut detecta 27 positius en gairebé 10.000 tests a Ponent des del 23 de novembre

Salut ha detectat 27 positius per covid-19 amb els 9.797 tests d’antígens efectuats entre el 23 de novembre i el 10 de desembre en els cribratges intensius duts a terme a la Regió Sanitària de Lleida. El Departament continua amb aquesta estratègia i, aquesta i la pròxima setmana, se’n faran a Mollerussa, Alcarràs, Alpicat, Seròs, Juncosa de les Garrigues, Bellpuig, el Soleràs, les Borges Blanques i als barris de Noguerola, Bordeta, Cappont i la Mariola de Lleida. Salut treballa amb els serveis socials dels consells comarcals i de la Paeria de Lleida i amb entitats socials i associacions, per fer arribar la informació dels cribratges als grups de població més vulnerable o que, per la seva activitat, puguin estar més exposats al virus.

En els diferents cribratges intensius previstos a la Regió Sanitària de Lleida, la tècnica que s’utilitza és el test antigènic ràpid, que permet conèixer el resultat en pocs minuts. Tot i que la mesura està dirigida a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, Salut vol fer arribar els cribratges especialment a les persones amb dinàmiques socials que afavoreixen la transmissió del virus per tal d’incrementar la detecció de casos positius. I, és que de les 9.797 proves que s’han fet entre el 23 de novembre i el 10 de desembre en tota la regió, només 27 han resultat positives. L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Des de Salut recorden la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida compten amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, els consells comarcals, entitats socials, Creu Roja, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública. D’altra banda, les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP). Salut recorda que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la covid-19, com és el test antigènic ràpid, no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, mantenir la distància de seguretat i rentar-se bé les mans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa