El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un repunt en els nous contagis modera l’optimisme sobre la reculada del virus
  • CA

Un repunt en el nombre dels nous contagis de Covid-19 confirmats per proves PCR i tests antigènics modera aquest divendres l’optimisme pel que fa a una possible reculada del virus a Catalunya. Els nous contagis confirmats per PCR se situen en un total de 323.109, 1.769 més que el dia anterior. Aquest indicador, més el de morts, són els dos únics que mostren valors de pujada: pel que fa a defuncions, se n’han notificat 28 més, deixant el total den 16.279.

La resta d’indicadors de la pandèmia presenten descensos, encara que moderats. La pressió hospitalària continua el seu camí de descens: els ingressats per Covid-19 són 55 menys, amb un total de 1.436, i els llits d’UCI ocupats per malalts de Covid-19 són 345, 15 menys que el dia anterior. Aquesta xifra, però, queda compromesa per l’augment de contagis, per damunt de mil i aproximant-se als 2.000.

A banda, també baixa el risc de rebrot, passant de 189 a 185, quatre punts menys, i també es redueix la velocitat de propagació de 0,96 a 0,95.

Aquestes dades favorables podrien capgirar-se quan aparegui la petja epidemiològica del quatre dies de pont i la mobilitat que ha implicat. Els tests antigènics, que han avançat els diagnòstics, fan que actualment l’impacte sobre la corba es vegi reflectit abans. El Procicat ha de decidir en aquest context si es permet l’obertura de centres comercials a l’aire lliure per evitar que s’aglomerin més persones en artèries comercials de Barcelona per fer les compres de Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa