El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Policies independentistes reclamen a Elena aplicar la “via unilateral”
  • CA

Deu entitats que apleguen membres de diferents cossos policials i del sector públic de Catalunya de caire independentista signen un manifest conjunt dirigit al conseller d’Interior Joan Ignasi Elena. La petició és que “compleixi” i “faci complir” les lleis de Desconnexió que el Parlament de Catalunya va aprovar el 6 i 7 de setembre de 2017. De fet, li reclamen aplicar la “via unilateral per obtenir la independència”.

En el comunicat, les deu entitats retreuen al conseller que hagi augurat que la independència s’assolirà a través d’un referèndum d’autodeterminació. Així mateix critiquen que asseguri que els Mossos d’Esquadra “compliran amb la legislació”. “Els Mossos hem de complir la legislació, Certament. Però com som la policia de la Generalitat de Catalunya i ens devem i estem al servei exclusiu d’aquesta nació, la legislació que hem de complir és l’emanada del Parlament de Catalunya”, anuncien en el comunicat.

Manifest de les entitats policials independentistes
Manifest de les entitats policials independentistes

De fet, les plataformes signants insisteixen que les paraules del conseller d’afegeixen a la voluntat de “menystenir” el resultat del referèndum del Primer d’Octubre i no estalvien crítiques contra el passat socialista d’Elena. En aquest sentit, destaquen que va ser el coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, una plataforma que el 2017 es va dedicar a recollir suports a la convocatòria de la consulta.

Però les crítiques no només van contra Elena sinó que també inclouen tot el Govern. Així asseguren que “si no saben o no volen” aplicar la llei de desconnexió, tal i com es coneix la llei de Transitorietat Jurídica, “dimiteixin i deixin pas a nous dirigents compromesos i valents que estiguin disposats a materialitzar la independència de l’única manera possible, la unilateral”.

Els firmants del manifest són el Col·lectiu Guilleries, Mossos per la Democràcia, Mossos per la República catalana, ADIC Interior, Agents Rurals per la República, Bloc Públic Independentista i Sector Públic per la Independència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa