La policia vigila els exàmens de castellà per descobrir estafadors

L’operació Lepanto acaba amb 3 detinguts a Catalunya

El Cos Nacional de Policia ha detingut a una persona a Barcelona i dos a Lleida per fer-se passar per una altra en l’examen oficial de castellà. Segons ha informat la policia, les detencions s’integren a l’operació Lepanto per tal d’evitar i detectar frau en les proves per obtenir el DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera), que atorga l’institut Cervantes.

Els tres detinguts, que se sumen als 22 de la resta de l’Estat, suplantaven la identitat de residents legals a Espanya quan sol·licitaven la nacionalitat per fer l’examen. El certificat d’idiomes és un dels requisits per obtenir la nacionalitat. Per aquest servei, els detinguts cobraven entre 1.000 i 3.000 euros. La policia va comprovar les 3.484 persones que es van presentar a l’examen. La majoria dels detinguts té nacionalitat xinesa, nigeriana o pakistanesa.

Comentaris

    Vicenç Ramoneda 09/12/2020 1:47 pm
    Desarticulada una xarxa d'evasió fiscal utilitzada per 500 fortunes espanyoles. No faltava ningú: polítics, empresaris, narcotraficants, metges, arquitectes, esportistes o artistes. Tots estaven interessats en els serveis d'una trama corrupta per defraudar la hisenda pública espanyola. El diari digital El Confidencial ho ha destapat. https://bit.ly/3m1hbPQ

Nou comentari