Oriol Mitjà a Meritxell Budó: “Et vull a tu de consellera de Salut”

L'epidemiòleg conversa per Instagram amb la consellera de Presidència sobre la gestió de la pandèmia a Catalunya

L’epidemiòleg Oriol Mitjà s’ha desfet en elogis cap a la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, amb qui ha mantingut aquest dijous una conversa a través d’Instagram per parlar de la gestió de la pandèmia a Catalunya. Mitjà ha dit, tan bon punt ha començat la conversa, que acceptava el debat amb ella perquè pensa que els científics han d’entrar en el debat polític i més quan es viuen moments difícils com una pandèmia en què han de col·laborar “en el disseny d’un sistema de salut eficaç pel futur”. Aleshores Mitjà ha afegit que tampoc podia dir ‘no’ a Budó prequè “ha estat la persona més valenta i activa per donar suport al ciutadà de Catalunya enfront de la pandèmia i ho dic sense cap conflicte d’interès”.

MItjà ha seguit remarcant que ell no és simpatitzant de JxCAT i que ni tampoc hi té “cap relació” que li faci ser “esbiaixat” en les seves valoracions sobre Budó. Tot i el caràcter “transversal” de JxCAT, però, ha defensat que ell ideològicament prefereix posicions que incideixin en la política social i la redistribució de la riquesa per ajudar “el pobre i el més vulnerable”. Tot i així, Mitjà ha insistit: “Vull deixar clar que Budó ha estat la persona clau perquè els catalans gestionessin la pandèmia”. En un altre moment de la conversa, Mitjà ha donat encara més mostres de bona sintonia amb Budó: “Et vull a tu de consellera de Salut, no sé com dir-ho més”.

Mitjà i Budó han defensat els tests ràpids antigènics i les estratègies que passen pel testeig massiu. Precisament aquesta entesa entre els dos ha fet que Mitjà definís Budó com “la consellera perfecta” per entendre alguns conceptes bàsics. “Tens formació farmacèutica, el diàleg amb tu era senzill, entenies les coses, la terminologia bàsica i les eines”, ha afegit Mitjà, que en canvi no ha mencionat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Un moment de la conversa

Un moment de la conversa

L’epidemiòleg també ha lamentat que es frenés el Programa Orfeu que hagués permès augmentar la capacitat de testeig a Catalunya. Budó ha admès que en aquell moment “es va considerar que no era necessària una estratègia massiva” i ha dit que cal ser “crítics com a Govern: la decisió de no aplicar el Programa Orfeu que alguns defensàvem va ser així, que no ens torni a passar en una tercera onada”.

Tests antigènics a les farmàcies

Mitjà ha defensat que les farmàcies puguin fer tests antigènics i ha avançat que els farmacèutics “ja ho tenen tot llest” per engegar aquesta estratègia. Segons l’epidemiòleg, els farmacèutics treballen en dos sentits: preparar circuits dins l’establiment o fer tests antigèncis per horaris. Budó s’ha mostrat partidària de les idees de Mitjà en aquest sentit i ha admès que intenta fer que des de Salut apostin per aquest tema.

L’epidemiòleg ha criticat que Salut ha tingut una posició “conservadora” en la gestió i ha lamentat que el Govern no apliqués el pla de desconfinament que Mitjà va dissenyar per encàrrec de Quim Torra. Aquell document es va quedar en un calaix. Budó ha dit que tot i així “el temps posa les coses al seu lloc” i “s’ha evidenciat que moltes mesures d’aquell pla eren les que s’havien d’aplicar, que s’han aplicat tard, però eren lògiques”.

Durant la conversa també s’ha criticat el sistema de rastreig a Catalunya. Tant Mitjà com Budó han estat d’acord en considerar que a Catalunya s’ha fet malament i encara està pendent de resoldre les deficiències.

Mitjà, que ha tingut polèmiques dures amb ERC —va arribar a insinuar que Pere Aragonès no era bona persona—, ha acabat la conversa amb Budó desitjant-li “sort” perquè considera que és “la millor persona i la més ben preparada per assumir responsabilitats de Govern”.

Comentaris

  Ramon 10/12/2020 10:17 pm
  I jo et vull a tu a les llistes de Junts per Catalunya. A tu, a la Mònica Terribas i als dos Rovira (Marta i Carod).
  Fëlix 11/12/2020 10:14 am
  El mon te molts colors per sort. La consellera Budó ha sigut la pitjor consellera de presidència de la Generalitat , mireu sinó la seva gestió i el doctor Mitjà el pitjor conseller en l'epidèmia del Covid , mireu les seves gestions a Catalunya i Andorra. Per això s'entenen tant
  Erc mata, assassina, son ineptes, someres i ferrovials junqueres 11/12/2020 11:50 am
  18.000 assassinats pel junqueras.ferrovial, miserables aprenents de hitler. Homrani matar, matar i rematar, com bon nazional.psoecialista.SS
  Doctor ego 11/12/2020 1:39 pm
  Aquest es dedica a fer la pilota per aconseguir alguna cosa. El seu comportament és realment estrambòtic i infantil.

Nou comentari