Marlaska ordena als Mossos un reforç antiterrorista i d’intel·ligència per Nadal

Ofici de la secretaria dEstat de seguretat per “extremar les mesures de protecció i de seguretat”

Ordre del ministeri de l’Interior a totes les policies, inclòs els Mossos, per reforçar les mesures de seguretat antiterrorista arran de les festes de Nadal. Segons explica la secretaria d’Estat a través d’un ofici remès als cossos i forces de seguretat de l’Estat, aquest “reforç” passa per incrementar l’actual nivell 4 sobre 5 de Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista. De fet, és l’anomenat pla 4 Plus. El reforç entrarà en vigor a les 12 de la nit de dimarts dia 15 de desembre i es revisarà a les dues del migdia del 9 de gener.

 

L’ofici remès avui pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, avisa que malgrat la situació de pandèmia i la menor “intensitat de desplaçaments i aglomeracions”, cal tenir present el nivell d’amenaça terrorista que porta implícit el Nadal. Per això aquest increment passa per “enfortir els dispositius de seguretat i les d’intel·ligència, de control i seguiment antiterrorista”. L’ordre s’aplica a tot l’Estat i a totes les policies: CNP, Guàrdia Civil, Mossos i policies locals.

 

L’increment passa per “reforçar els dispositius operatius i les mesures preventives, de vigilància i resposta antiterrorista”. També inclou, “controls aleatoris de vehicles i persones amb una elevada presència o trànsit de persones, incloses places, carrers, vies comercials, mercats nadalencs, centres religiosos i edificis emblemàtics o en què es prevegin grans concentracions de persones”. Per altra banda, el pla suposa “intensificar les mesures previstes en el Pla sobre grans centres i infraestructures de transports, com instal·lacions i mitjans de transport aeri, terrestre i marítim”. Així mateix, afegeix extremar les mesures i recomanacions de seguretat i autoprotecció dels efectius policials.

Comentaris

  Ordenar? 11/12/2020 9:08 pm
  Els Mossos depenen de la Generalitat o del jutge respectiu, però no del Ministerio.
  Juan 11/12/2020 10:07 pm
  Els Mossos depenen del Estat, el que si son , la Policia Autonomica Catalana, pero son i depenen del Estat.
  Pere Gallerí 11/12/2020 11:34 pm
  Es molt important que el Gobierno reforci la inteligència. A veure si deixen de dir animalades com les inversions a Catalunya. Ja ho sé que parlen d'una antra inteligència, però la que escaseja es aquesta.
  666 12/12/2020 12:00 am
  Actuaran els terroristes del l'estat canalla d'ejPpaña ? Com al 17A ?
  Lleida 12/12/2020 7:44 am
  Policia colonial catalana. Com a l índia
  JordiP 12/12/2020 9:57 am
  Sí, és clar. Els Mossos han d'augmentar la vigilància i el CNI ja se'n ocuparà d'avisar els terroristes de que tenen Mossos infiltrats. Canalles.
  Ricard 12/12/2020 11:47 am
  Perquè aquest imbecil no ordena que el cni reforci la seva sinceritat amb els catalans, i digui la veritat de l'imam de Ripoll? Miserable.
  Guaita-que-fan-ara 12/12/2020 11:57 am
  Ordres de la Metròpoli que no sap controlar les seva colònia. "Pa inútiles los de verde y chapa p.n."
  beeee 12/12/2020 12:55 pm
  YA SABEIS QUIEN MANDA A LOS MOZOS

Nou comentari