JxCat Lleida s’adhereix al nou partit de Puigdemont

El tinent d'alcalde Toni Postius i els regidors de la formació a la Paeria s'afiliïen al projecte de l'expresident

El Grup Municipal de Junts per Catalunya (JxCat) a Lleida s’ha adherit al nou projecte liderat per l’expresident del Govern, Carles Puigdemont. Segons han informat en un comunicat, tant el tinent d’alcalde Toni Postius com els regidors de la formació a la Paeria s’han afiliat al nou partit, que aquest dissabte 25 de juliol comença el període congressual que culminarà a l’octubre per reordenar l’espai polític de JxCat. En el mateix comunicat, asseguren que JxCat Lleida va néixer amb la mateixa voluntat de sumar forces i sensibilitats que ara es defensa des del nou projecte de Puigdemont, que també compta amb el suport dels presos Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Sànchez, així com l’exconseller de Cultura a l’exili, Lluís Puig.

El passat 26 de maig de 2019, la candidatura encapçalada per Toni Postius estava integrada per 37 persones i tenia gairebé un 80% de candidats independents, sense militància política i sorgits de la societat civil lleidatana “amb la voluntat de contribuir al canvia de la ciutat de Lleida”. Sota el lema, ‘Puigdemont a Europa i Postius a Lleida’, defensa que ja va apostar pel lideratge de l’expresident. JxCat va aconseguir 6 regidors a la Paeria.

En aquest nou espai, el Grup Municipal de JxCat Lleida diu haver-s’hi sentit representat, i els seus regidors i membres s’han afiliat al nou projecte polític. Postius ha posat de manifest la “capacitat de lideratge” de Puigdemont i ha volgut sumar forces dels càrrecs electes de la ciutat de Lleida al nou projecte. Segons Postius, fan un “pas endavant per la construcció d’un projecte que porta el municipalisme i la defensa dels seus ciutadans com a bandera”. Així mateix, ha afegit que sempre els trobaran en aquells espais que siguin per sumar totes les sensibilitats i que apostin per una “visió àmplia i de país que faci possible la construcció de la República Catalana”.

Nou comentari