El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Junqueras: “La repressió de l’Estat és com la covid-19: surts de la primera onada i ja ets a la segona”
  • CA

L’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que “la repressió de l’Estat és com la covid-19“. “Surts de la primera onada i ja ets a la segona“, ha dit en una entrevista aquest dilluns amb TV3. Junqueras s’ha referit a la seva situació com a pres i a la d’altres independentistes amb causes obertes per part d’un Estat “disposat a condemnat a 13 anys de presó algú que fa coses que no són delicte”, com un referèndum, i ha considerat que el seu empresonament “forma part del camí a la llibertat, del camí cap a la república”. “En el camí cap a la llibertat, molts altres països del món han vist com alguns dels seus passaven per la presó i no es van amagar; doncs nosaltres tampoc“, ha afegit.

El president d’ERC ha dit no tenir “cap confiança” envers l’Estat, que té “un exèrcit i uns cossos policials disposats a apallissar ciutadans que van a votar i fiscals i jutges encantats de perseguir ciutadans democràtics”. No obstant això, ha defensat el suport del seu partit als pressupostos generals de l’Estat perquè suposen millores per a Catalunya, “no per fer un favor a un altre partit”. “Si haguéssim votat en contra dels pressupostos, hauríem estat donant suport a la continuïtat dels pressupostos del PP“, ha apuntat.

Tot i aquest suport als comptes del PSOE i Unides Podem, veu “impossible” un pacte amb el PSC per governar Catalunya. En canvi, ha apostat per una Generalitat independentista i perquè el sobiranisme aconsegueixi més de la meitat dels vots a les eleccions previstes per al 14 de febrer: “Superar el 50% és molt important entre altres coses perquè encara no l’hem superat mai”. Pel que fa a JxCat, tot i que ha reconegut que “rivalitzen pel resultat electoral”, els ha desitjat “sort” i els ha demanat “que aclareixin el més aviat possible les dificultats”. Tot i això, ha destacat les “diferències” entre aquest partit i ERC, com que els republicans són “un partit d’esquerres que no vol deixar ningú pel camí”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa