El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Institut Nacional de Toxicologia assegura que no s’utilitzen reactius caducats en les proves d’ADN
  • CA

Polèmica per les declaracions i interpretacions de les respostes a les preguntes sobre els informes forenses d’ADN en el cas de l’explosió d’Alcanar del 16 d’agost de 2017. En la sessió d’aquest dijous a la seu de l’Audiència Nacional, l’advocat de la defensa de Driss Aukabir ha preguntat sobre la possibilitat que s’utilitzessin reactius caducats en les proves. En una d’aquestes respostes, una facultativa ha assenyalat que “no recordo si en van comprovar la caducitat” així com un darrer, en resposta a la mateixa pregunta, ha emfatitzat que no s’utilitzen en una causa judicial. L’estratègia de la defensa era sembrar el dubte sobre la fiabilitat dels resultats de les proves. 

Davant de la publicació de les declaracions de dos membres de l’Institut Nacional de Toxicologia i perits dels Mossos d’Esquadra, recollides per aquest diari, l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses ha emès un comunicat amb què assegura que els membres d’aquesta entitat del departament de Barcelona “han respost de manera clara i contundent que en el nostre centre no s’utilitzen reactius d’ADN caducats ni en aquesta ni en cap altra causa judicial”. 

El comunicat clou que “en defensa de la veritat i de l’alta qualitat dels professionals i dels informes pericials d’ADN realitzats per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses del Departament de Barcelona en el cas que ens ocupa, soliciten que es publiqui una rectificació” que reculli de manera veraç el declarat pels nostres pèrits en la jornada del judici”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa