El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern valora reobrir centres comercials
  • CA

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha titllat de “preocupants” les imatges d’“aglomeracions” que s’han vist aquest pont, amb cues i gran afluència de persones en carrers comercials de Barcelona. La portaveu ha confirmat que demà dijous no s’anunciarà cap canvi respecte a les mesures, però ha reconegut que està “sobre la taula” veure si es poden obrir els centres comercials abans de fer el pas al segon tram de reobertura. Les autoritats sanitàries i Protecció Civil estan avaluant si l’obertura de centres comercials permetria esponjar les aglomeracions que s’han vist.

Budó ha demanat a la ciutadania que eviti anar de compres en grup i que si ho fa ho faci de forma individual o en parelles.

De moment, però, no hi haurà canvi de tram amb les dades actuals. Budó ha recordat que el pla de reobertura ja estableix que la velocitat de propagació ha d’estar per sota de 0,9 i aquests dies està per sobre d’aquest valor.

“Esperarem a que retorni als valors establerts per tal de poder avançar de tram”, ha destacat la portaveu. Les autoritats sanitàries fan seguiment de l’evolució de les dades per tot el territori. “En els propers dies anirem avançant si cal modificar alguna mesura o avançar en alguna que s’ha pres com la reobertura de centres comercials”, ha insistit.

Budó ha fet una crida a la “responsabilitat i co-responsabilitat” de tota la ciutadania. “Hem d’evitar les aglomeracions, fer sortides de manera esglaonada, anar a comprar de forma individual o de dos en dos i no en grups”, ha remarcat.

“Les dades es poden capgirar ne qualsevol moment, la nostra conducta és molt important per preservar la salut de tots nosaltres”, ha remarcat Budó.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: EL AVI DE CARDEDEU . NO PODEIS CERRAR QUIEN INVENTO LA NAVIDAD ,, QUES EL CORTE INGLES CON DIUEN ALGUNS CUAN CANTEN JE JE a desembre 09, 2020 | 14:56
    EL AVI DE CARDEDEU . NO PODEIS CERRAR QUIEN INVENTO LA NAVIDAD ,, QUES EL CORTE INGLES CON DIUEN ALGUNS CUAN CANTEN JE JE desembre 09, 2020 | 14:56
    SI Obren ELS GRANS CENTRES COMERCIALS , No se juntara tanta gent es repartira molt mes JA MES PERILL ARA AMB Els Grans Centres Comercials Cerrados TANCATS . Si se obren els CENTRES La gent es podra moure molt mes SI OBRE ELS GRANS CINES TEATRES EL LICEO ¿ PER QUÈ NO ELS CENTRES COMERCIALS ? Cal perseguir mes qui no es posa la mascareta per el carrer .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa