Fernández Díaz nega que espiés Bárcenas i acusa el seu exnúmero dos de manipular els sms

L'exministre de l'Interior es nega a lliurar el mòbil que utilitzava quan exercia el càrrec

L’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz ha participat aquest divendres en un cara a cara amb el que va ser el seu número dos, Francisco Martínez, davant el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón, que els ha imputat per la trama ‘Kitchen’ d’ús de fons reservats per espiar l’extresorer del PP Luís Bárcenas amb l’objectiu de robar-li documents que implicaven el PP. Segons fonts jurídiques, ha estat un cara a cara tens en què l’exministre ha negat tenir cap coneixement de l’operació d’espionatge i ha assegurat que els missatges de mòbil que Fernández va aportar a l’Audiència Nacional i que l’incriminen han estat manipulats. 

Segons aquestes fonts, durant la declaració Martínez ha rebatut aquesta acusació de Fernández Díaz. “Què sóc, un hacker?” li ha preguntat per evidenciar que els missatges que van compartir parlant de l’operació d’espionatge no han estat manipulats.

Martínez ha insistit que ell mai va parlar amb Fernández sobre el xofer de Bárcenas, a qui la trama havia subornat perquè espiés l’extresorer del PP i provés de robar-li la documentació sobre el finançament irregular de la formació. Per conta, ha confessat que s’ha sentit sol i abandonat pel PP des que l’Audiència Nacional va començar a investigar el cas i ha reiterat que Fernández Díaz el va trucar el múltiples ocasions per parlar sobre l’operació d’espionatge. 

Fernández Díaz no lliura el mòbil

A la interlocutòria on els citava, el jutge García Castellón emplaçava Fernández Díaz a lliurar voluntàriament el mòbil que va utilitzar mentre era ministre de l’Interior per poder “corroborar o descartar” que va enviar els missatges a Fernández. Segons fonts jurídiques, Fernández Díaz s’ha negat a lliurar-lo.

Cal recordar que Fernández Díaz va declarar el 30 d’octubre perquè el jutge el situava al centre nuclear de l’operació al Ministeri de l’Interior d’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas, “des d’on s’hauria dirigit i coordinat tota l’operativa, presumptament amb la participació directa del ministre i actuant per delegació d’aquest el secretari d’Estat de Seguretat”.

El magistrat arribava a aquesta conclusió a partir dels àudios registrats a l’excomissari de policia ara a la presó José Manuel Villarejo, així com dels missatges transcrits i de la documentació recopilada. Considerava que el pagament al xofer de la família Bárcenas, Sergio Ríos, de quantitats mensuals abonades amb càrrecs als fons reservats, revelava la importància de l’excuípula  d’Interior en aquesta operació i que evidenciava “el coneixement dels fets per part dels comandaments superiors de l’organisme”. A més, remarcava que el fet que Ríos obtingués una plaça com a funcionari de Policia requeria necessàriament de la participació de càrrecs amb capacitat d’influència suficient al ministeri.

 

Nou comentari