El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Exèrcit farà de Policia militar i aixecarà campaments militars
  • CA

Un dels efectes del Reial Decret del govern espanyol per afrontar la pandèmia del coronavirus és la mobilització de les forces armades. Per reglar-ho,  el ministeri de Defensa, ha publicat aquesta matinada la seva Instrucció de 15 de març per la que es determinen les mesures per a la gestió de la crisi sanitària del COVID-19.

 

La instrucció implica la mobilització de les forces armades com a policía Militar, transpor logístic i terrestre, aerotransport general, control del trànsit aeri, navegació marítima, ports i aeroports així com l’establiment de campaments militars. A més, s’activa a tota la seva capacitat la Inspecció Gneeral de Sanitat de Defensa.

 

 

La instrucció està amparada en la Llei Orgànica  4/1981 dels estats d’alarma, excepció i setge i de la Llei Orgànica Orgánica 5/2005 de la Defensa Nacional. Aquesta ordre també implica que els Caps dels estats majors de l’Exèrcit i de l’Armada podran activar els efectius de la reserva. Segons s’interpreta, la voluntat de la participació de les forces armades és “col·laborar amb les autoritats”, “reforçar el sistema de salut” i “garantir el subministrament alimentari”.

 

 

El Ministeri de Defensa també ha suspès les concessions de permisos i habilita el cap de l’Estat Major de la Defensa,  el general de l’Aire Miguel Ángel Villarroya, dirigirà el centre de coordinació, sense que això impliqui la coordinació d’aquest ministeri amb la resta d’autoritats “competents”.

 

L'ordre ministerial per activar les forces armades

boealarmaexef

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa