Eslovàquia redueix un 82% la prevalença del virus en dues setmanes gràcies a tests ràpids

En els bons resultats hi ha influït el fet que els positius fessin correctament les quarantenes

 

Un estudi sobre el cribratge massiu que va fer setmanes enrere Eslovàquia mostra que amb l’operació es va aconseguir una disminució del 82% de la prevalença del virus en els quatre comtats on es va portar a terme una prova pilot. En les campanyes desplegades a Eslovàquia es van fer servir 5.276.832 proves ràpides antigèniques, un 65% de la població a la prova pilot; el 66% en una primera ronda de cribratge massiu, i el 62% en una segonda ronda. Aquests percentatges corresponien, respectivament, a un 87%,83% i 84% de la població elegible per edat en cadascuna de les rondes. L’anàlisi de les dades no inclou 534.300 proves fetes en altres punts a personal mèdic, militar i governamental. 

Un total de 50.466 proves van donar positiu. Això vol dir que proporcionalment les proves positives van ser el 3,91% al pilot, 1,01% a la ronda 1 i 0,62% a la ronda 2. Als quatre comtats on es va fer la prova pilot, la prevalença va disminuir un 56% entre el pilot i la primera ronda del cribratge i un 60% més entre les rondes 1 i 2, que sumen un disminució del 82% en dues setmanes. El requirement de fer quarantena de tota la llar després d’un test positiu va ser essencial perquè el cribratge massiu tingués un efecte, apunta l’informe.

Aquesta estratègia massiva ha estat proposada a Catalunya per, entre altres, el físic de la URV Àlex Arenas, que va suggerir la possibilitat de fer test massiu obligatori. L’estratègia a Catalunya ha passat per la compra de vuit milions d’unitats de tests antigènics i s’estan intensificant els cribratges massius en diferents indrets del territori.

Comentaris

    Ramon 05/12/2020 12:32 pm
    Els nostres "ciutadans del món" haurien de repartir-se entre les dotzenes i dotzenes de nacions que s'han independitzat els darrers 30 anys per anar-hi i explicar-los que no han fet bé. Que això d'un estat propi és provincià i insolidari. I sobretot, sobretot, sobretot, que no tornin a Catalunya mentre que no els hagin convençut.

Nou comentari