El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC, JxCat, CUP, Podem, Bildu i BNG demanen que el Congrés investigui l’Operació Volkhov
  • CA

ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Bildu i BNG han signat conjuntament aquest dimarts una petició de creació d’una comissió d’investigació al Congrés sobre el cas Volkhov. Els signants creuen que serviria per conèixer els membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que han filtrat el sumari i els enregistraments de converses privades, i volen investigar la possible existència d’una trama parapolicial al marge de la legislació i del control democràtic al sí de les institucions de l’Estat. També apunten que la comissió serviria per conèixer les possibles connexions d’aquesta trama parapolicial amb entramats privats, lobbies de pressió i mitjans de comunicació.

Signen la petició Gabriel Rufián (ERC), Laura Borràs (JxCat), Albert Botrán (CUP), Jaume Asens i Joan Mena (Podem-En Comú Podem), Mertxe Aizpurua (Bildu) i Néstor Rego (BNG). A l’exposició de motius recorden que en les últimes setmanes s’han filtrat als mitjans gravacions de converses privades que com en casos anteriors com el judici de l’1-O majoritàriament “no tenen cap tipus d’interès per a les causes judicials ni vinculació amb l’objecte de les investigacions” ni contenen “cap inici sobre comportaments sospitosos de delicte”. “La persecució de la dissidència política és una realitat a dia d’avui a l’Estat espanyol” fet que és “impropi en una democràcia” i suposa un atemptat contra els “drets fonamentals” que haurien d’estar “especialment protegits per les institucions públiques”.

A més d’esclarir l’existència de la trama, els signants volen analitzar les actuacions del ministeri de l’Interior en relació a les suposades irregularitats per part dels cossos i comandaments policials. També esperen que permeti proposar les mesures oportunes de prevenció i control per impossibilitar la creació futura de trames d’espionatge irregulars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa