Els pisos turístics impulsen una reclamació contra l’Estat per cobrar “danys i perjudicis”

Fevitur vol que es compensin part de les pèrdues de més de 13.000 milions del sector per la pandèmia

La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) impulsa una reclamació contra l’Estat per exigir indemnitzacions per “danys i perjudicis” derivats de l’estat d’alarma. En un comunicat, l’associació afirma que actua “en defensa dels interessos del sector”, que ha patit unes pèrdues de més de 13.000 milions d’euros i el tancament de milers d’empreses. Segons el president de Fevitur, Tolo Gomilla, cal “compensar les mesures adoptades” perquè han estat “contradictòries, incoherents, restrictives i penalitzadores” per als negocis.

La reclamació de responsabilitat patrimonial per via administrativa pretén recuperar part de les pèrdues i els beneficis perduts i ajudar a regenerar el sector. Fevitur planteja la possibilitat de cobrar compensacions per les pèrdues a través de dos tipus de procediments: una reclamació a l’Estat pels danys provocats per la primera declaració de l’estat d’alarma, i una altra contra l’Estat i les comunitats autònomes pels períodes posteriors. Per rebre les compensacions, cada perjudicat ha de fer una reclamació individual per responsabilitat patrimonial dirigida a l’administració pública quantificant els danys amb precisió, explica Fevitur.

Comentaris

    Albert Berrio 20/04/2021 1:23 pm
    Quin fàstic! Això dels pisos turístics no és negoci és especulació. S'haurien de tancar tots. Els turistes han d'anar als hotels.
    Gecko 20/04/2021 12:03 pm
    Quina barra. Son part dels que provoquen, des de fa anys, l'encariment del lloguer d'habitatges per a gent normal i de la degradació i desaparició del teixit social de barris i municipis, i encara demanen "danys i perjudicis", més malvolença no es pot tenir. Els habitatges i els edificis d'habitatges no poder ésser actius financers com si fossin or o diamants. Els que més defensen el capteniment dels que tenen la barra de demanar "danys i perjudicis", son els que més incompleixen l'article 47 de la constitució espanyola: "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics".

Nou comentari