El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els pisos turístics impulsen una reclamació contra l’Estat per cobrar “danys i perjudicis”
  • CA

La Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur) impulsa una reclamació contra l’Estat per exigir indemnitzacions per “danys i perjudicis” derivats de l’estat d’alarma. En un comunicat, l’associació afirma que actua “en defensa dels interessos del sector”, que ha patit unes pèrdues de més de 13.000 milions d’euros i el tancament de milers d’empreses. Segons el president de Fevitur, Tolo Gomilla, cal “compensar les mesures adoptades” perquè han estat “contradictòries, incoherents, restrictives i penalitzadores” per als negocis.

La reclamació de responsabilitat patrimonial per via administrativa pretén recuperar part de les pèrdues i els beneficis perduts i ajudar a regenerar el sector. Fevitur planteja la possibilitat de cobrar compensacions per les pèrdues a través de dos tipus de procediments: una reclamació a l’Estat pels danys provocats per la primera declaració de l’estat d’alarma, i una altra contra l’Estat i les comunitats autònomes pels períodes posteriors. Per rebre les compensacions, cada perjudicat ha de fer una reclamació individual per responsabilitat patrimonial dirigida a l’administració pública quantificant els danys amb precisió, explica Fevitur.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gecko a abril 20, 2021 | 12:03
    Gecko abril 20, 2021 | 12:03
    Quina barra. Son part dels que provoquen, des de fa anys, l'encariment del lloguer d'habitatges per a gent normal i de la degradació i desaparició del teixit social de barris i municipis, i encara demanen "danys i perjudicis", més malvolença no es pot tenir. Els habitatges i els edificis d'habitatges no poder ésser actius financers com si fossin or o diamants. Els que més defensen el capteniment dels que tenen la barra de demanar "danys i perjudicis", son els que més incompleixen l'article 47 de la constitució espanyola: "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics".
  2. Icona del comentari de: Albert Berrio a abril 20, 2021 | 13:23
    Albert Berrio abril 20, 2021 | 13:23
    Quin fàstic! Això dels pisos turístics no és negoci és especulació. S'haurien de tancar tots. Els turistes han d'anar als hotels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa