Món Esport
El Barça es refà a temps de la mala dinàmica (0-2)
  • CA

La muntanya russa d’emocions que està sent aquesta temporada del Barça es troba en un punt àlgid. Després d’una molt mala dinàmica, amb el partit al Camp Nou contra el PSG com a moment més dramàtic, dos partits han capgirat les sensacions. Aquest darrer, contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán, ha estat especialment important. Els blaugrana han dominat tot el duel amb molta claredat i han aconseguit un avantatge de gols que els serviria per a la tornada de les semifinals de Copa contra el mateix conjunt andalús del pròxim dimecres (0-2). A més a més, són tres punts vitals a la Lliga, que situen el Barça a dos punts de l’Atlètic de Madrid amb dos partits més.

Koeman supera Lopetegui

Sorpresa tàctica de Ronald Koeman una hora abans de començar el duel. Ha utilitzat un sistema totalment inèdit, ha jugat amb tres centrals, Lenglet, Piqué i Mingueza, dos carrilers, Alba i Dest, el mig del camp habitual i Messi i Dembélé en punta. Qui sap si és un experiment per al partit de Copa. En qualsevol cas, el resultat ha estat prou solvent, perquè el Barça ha inhabilitat qualsevol mena d’atac del Sevilla durant tot l’enfrontament.

A més a més, el domini general ha estat culer. No ha estat ni de bon tros un tsunami d’ocasions, però sí que el joc s’ha bolcat de forma clara cap a l’àrea de Bono. Dest ha estat el carriler més incisiu i Messi ha tingut moltíssima implicació. El gol dels blaugrana ha arribat gràcies, justament, a l’argentí. Ha filtrat una passada en profunditat intel·ligentíssima per a Dembélé i el francès, aprofitant la seva velocitat, s’ha plantat davant del porter dels andalusos i no ha perdonat. Gran definició.

La sensació general al descans ha estat que Koeman havia guanyat la partida a Lopetegui amb el seu plantejament i el tècnic del Sevilla ho ha intentat arreglar amb tres canvis a la mitja part. El conjunt andalús ha intentat passar a l’atac, però els blaugrana estaven molt ben plantats. De fet, les ocasions més clares durant els primers minuts de la segona part han estat del Barça. Dest ha enviat una pilota al pal i Messi ha desaprofitat una gran passada de Dembélé. El francès ha estat destacadíssim, la posició de davanter centre se li ha posat la mar de bé. A les acaballes del partit, quan el Sevilla ha avançat metres, tot i que no han generat pràcticament cap ocasió de gol, Messi ha sentenciat el duel amb una jugada individual fantàstica.

Lesions inoportunes

La pitjor notícia per als blaugrana ha estat relacionada amb la infermeria. Pedri ha hagut de marxar al minut 70 per unes molèsties físiques i quan Araujo ha entrat, cosa que és bon senyal, ho ha fet per un Piqué que ha anat queixant-se d’alguns problemes físics durant tot el partit. Per si això no fos suficient, en una jugada que ha acabat amb un gol anul·lat d’En-Nesyri, Araujo s’ha tornat a fer mal i ha entrat Umtiti en el seu lloc. Tanmateix, no sembla que hagi estat res greu, perquè ell mateix volia tornar a entrar i Piqué també ha confirmat al postpartit que no té res. Qui preocupa de debò és Pedri, però fins que no se li facin proves no es podrà saber res del cert.