El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La velocitat de propagació torna a superar l’1
  • CA

La velocitat de propagació o Rt de la Covid-19 torna a superar l’1, la xifra que, d’incrementar-se i mantenir-se en el temps indicaria que el número de casos torna a créixer. Aquest indicador ha pujat set centèsimes des d’ahir, passant de 0,95 a 1,02. La incidència acumulada a 14 dies també ha pujat lleugerament, passant de 45,58 a 45,57 casos per cada 100.000 habitants, segons les dades del Department de Salut publicades aquest dimecres.

Altres indicadors també presenten xifres més elevades respecte al dia anteirior. La pressió hospitalària ha pujat cinc punts: de 343 pacients a 337 ingressats en centres hospitalaris catalans a causa de la Covid-19. Pel que fa a les unitats de cures intensives, es manté la xifra per sota dela barrera de 100 pacients crítics, però hi ha cinc persones més en llits de crítics, en total 97.

Pel que fa a nous casos de contagis confirmats per proves PCR o bé tests antigèncis (TA), Salut notifica 515 infeccions noves, xifra molt similar a la dels dies previs. El risc de rebrot ha pujat, de la seva banda, tres punts, i se situa en 45. La positivitat de les proves, en canvi, es manté en el mateix valor que ahir, 1,53%. La mortalitat suma vuit defuncions més i el total de la pandèmia queda en 23.979.

Aquestes dades semblen indicar una fase d’estabilització de la pandèmia, mentre a nivell internacional es produeixen increments en països com el Regne Unit, on darrerament s’ha produït un nou esclat de casos. En aquest país els científics han identificat una nova mutació de la vairant Delta, que pot ser un 10% més transmissible, un índex que no tindria de moment un gran impacte en l’evolució de la pandèmia. De totes formes, les autoritats vigilen aquesta mutació per si fes falta prendre mesures. A Catalunya, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha manifestat que es poden produir brots, però que no s’esperen grans onades com la darrera que s’ha vist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa