Les dades de la Covid-19 a Catalunya allarguen la treva

Els indicadors continuen mostrant tendències estables o favorables com la velocitat de propagació que baixa a 0,96

La setmana és crucial per veure si el pla de reobertura que es va començar a aplicar el 23 de novembre tindrà una petja epidemiològica important en l’evolució de la pandèmia a Catalunya. Aquesta setmana s’ha d’acabar de veure si realment l’obertura de serveis ha suposat un empitjorament de les dades. Aquest dimecres, però, alguns indicadors segueixen mantenint un comportament de certa estabilitat i també de millora. Es tracta de les dades a dia 5 (dissabte passat), ja que la conselleria les fa públiques sempre amb uns dies de decalatge perquè siguin sòlides i no quedin casos pendents de registrar. La velocitat de propagació, per exemple, ha passat de 0,98 a 0,96. S’allunya de l’1 que es fixa com la frontera per fer canvis en les restriccions. 

Tot i que ha pujat el nombre d’ingressats en hospitals per la Coavid-19, de 1574 a 1583 (és a dir, 9 més), s’ha reduït el nombre de pacients a les unitats de cures intensives: n’han sortit 14, passant de 386 a 372. El nombre de nous casos confirmats per proves PCR i TA se situa aquest dimecres per sota de mil, concretament han estat 853. Una xifra bona tenint en compte que Salut té fixat un límit de mil al dia com a sostenible. 

A més a més, també va en retirada el risc de rebrot: passa de 194 a 190, ha perdut 4 punts i es manté en la zona de risc alt, després de setmanes en zona de risc molt alt. Pel que fa a morts, aquest dimecres les xifres no mostren que se n’hagi notificat cap. La xifra és manté inalterada a 16.218, igual que ahir.

Aquestes dades són les que hi ha sobre la taula mentre la discussió pública se centra en els efectes que tindrà sobre la corba de l’epidèmia la mobilitat del pont, cosa que es podrà veure d’aquí a 14 dies, just en plenes festes de Nadal. Aquestes festes també són motiu de debat per la possibilitat que la mobilitat que generin i la manca d’atenció a les mesures sanitàries signifiquin un avançament de la tercera onada a Catalunya.

Comentaris

    Vicenç Ramoneda 09/12/2020 1:45 pm
    El Regne Unit demana que no es vacunin els al·lèrgics després de detectar efectes adversos. Dos membres del Servei Nacional de Salut van patir complicacions poc després de la dosi, però s'han recuperat amb tractament. Les autoritats del Regne Unit han emès una advertència perquè les persones amb antecedents de reaccions al·lèrgiques "significatives" a medicaments, aliments o vacunes no rebin el vaccí de Pfizer i BioNTech contra la Covid-19.
    Ricard 09/12/2020 7:52 pm
    Si l'atemptat es a Catalunya els castellans es posen a dormir. Indignant.

Nou comentari