La CUP no té “cap expectativa” en la trobada entre Sánchez i Torra

Els anticapitalistes consideren que el diàleg "ja s'ha negat" per part de l'Estat

La CUP-CC no té “cap expectativa” per la trobada que els presidents del govern espanyol i la Generalitat han de mantenir dijous perquè el diàleg “ja s’ha negat” perquè “ja s’ha dit que no es parlarà d’autodeterminació”. La diputada Maria Sirvent ha explicat aquest dimarts en un faristol al Parlament que no poden tenir cap “confiança” amb un Estat que “vulnera sistemàticament els drets” i ha admès que els hauria agradat tenir davant un Estat amb qui parlar. Així, ha dit que el diàleg “és sempre necessari” però que “el context polític no fa pensar que hagi de ser fructífer”.

Els anticapitalistes han criticat que l’aprovació dels pressupostos –als quals presentaran esmenes a la totalitat i a l’articulat- és l’únic objectiu que fa aguantar la legislatura d’un Govern “fracassat” que havia de ser “efectiu” i no ho ha resultat, al seu parer. Segons el grup parlamentari, els comptes segueixen sense donar resposta a les reivindicacions de la ciutadania. Sirvent també ha criticat que els pressupostos són “a canvi d’un triple pacte” a l’Ajuntament de Barcelona, el govern espanyol i la Generalitat i que “no van lligats a un horitzó social”.

L’endemà que s’hagi tombat el dictamen de la Llei Aragonès a la comissió d’Economia amb els vots de tota l’oposició, Sirvent ha celebrat “la victòria de la lluita organitzada” i de la feina feta per la Plataforma Aturem la Llei Aragonès, que agrupa un centenar d’entitats de la sanitat, educació i serveis socials. A partir d’ara, els cupaires veuen una oportunitat perquè es constitueixi una comissió d’estudi –a proposta seva- per fer anàlisi de la situació dels serveis públics a Catalunya i estudiar “les conseqüències econòmiques de les privatitzacions”, a més d’intentar obrir un pla d’internalitzacions en gestió directa.

La voluntat de la CUP és que es creï una oficina que faciliti l’assessorament als ajuntaments perquè puguin començar les internalitzacions amb garanties, a més de crear un observatori independent de contractes per part de les empreses concessionàries. Amb aquestes propostes, la formació demana que no se’ls titlli com els del partit “del no” perquè demostren que presenten alternatives.

Nou comentari