El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El conseller d’Educació aparca la possibilitat de vacunar a les escoles
  • CA

El conseller d’Educació, Josep González Cambray, ha explicat aquest dijous que, ara per ara, la possibilitat de vacunar alumnes als centres escolars està aparcada. En una entrevista al Món a Rac1, ha dit que sí que és una mesura que sempre ha estat sobre la taula, però que a dia d’avui el Govern aposta perquè els nens es vacunin “als centres de vacunació“. Cambray ha parlat també sobre la nova mesura de l’Executiu que no obliga a confinar-se a aquells alumnes que han estat contacte d’un positiu si ja han estat vacunats abans.

Aquesta mesura, segons el conseller, va en la línia que “l’escola ha de ser presencial” i per tant intentar que els nens i nenes puguin estar a l’escola sempre que es pugui. També ha xerrat sobre el relaxament de les mascaretes i les bombolles a l’escola. Ha dit que els nens al pati podran interactuar i jugar amb els seus companys de classe sense mascareta, però sí que l’hauran de portar posada si estan amb nens d’altres classes.

Finalment, Cambray ha animat als pares i mares a vacunar els seus fills contra el coronavirus, perquè és la garantia que els nens i nenes podran seguir anant a classe si algun company es contagia de la Covid-19. “Els diria que és un bé comú, i els convidaria a ser responsables“, ha dit el conseller d’Educació. També ha assegurat que durant aquest any s’hauran de continuar ventilant les aules, encara que això pugui crear molèsties. “Ho haurem de seguir fent, sobretot davant la variant Delta”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa