El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els centres comercials obriran a partir de dilluns amb aforament limitat
  • CA

Els centres comercials a l’aire lliure podran reobrir a partir de dilluns i la resta amb un aforament màxim del 30%, control d’accessos i ventilació suficient, segons ha decidit el Procicat aquest dissabte, després que la reunió d’ahir es cancel·lés. La limitació de l’aforament  s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials i recintes comercials.

Els centres comercials i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans.

A la reunió del Procicat també s’ha acordat demanar a tots els organismes de la Generalitat que recordin als seus sectors de referència la necessitat de reforçar la ventilació com a factor de prevenció.

Canvis en el confinament de cap de setmana

També s’ha resolt a partir de la setmana que ve convertir el confinament perimetral de cap de setmana de municipal a comarcal. No obstant això, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats.

La nova resolució, que entrarà en vigor dilluns, no és un canvi de tram, sinó una ampliació del tram 1 de reobertura, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar ‘El Món’.

La decisió sobre els centres comercials s’ha pres després que durant el pont es veiessin aglomeracions en carrers comercials de Barcelona. La mesura busca evitar aquestes escenes tenint en compte que s’acosten les festes de Nadal i moltes persones van de compres.

Equipaments culturals

La nova resolució també canvia condicions pels grans equipaments culturals. Es manté el topall d’aforament del 50% però podran acollir fins a 1.000 persones si es pot acreditar una bona ventilació.

El Procicat manté el consell de seguir una estratègia de desplaçaments basada en les ‘bombolles de convivència’ o la ‘bombolla ampliada’, que afavoreix una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Per últim, pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, poden obrir  limitant aforament al 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Ara bé també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a desembre 12, 2020 | 10:26
    Vicenç Ramoneda desembre 12, 2020 | 10:26
    Fins a 15 països de la UE deixen en evidència Espanya demanant una pujada del salari mínim. Mentre la majoria de països de la UE s’estrenyen el cinturó i apugen el salari mínim, el president de la CEOE va assegurar que “no és el moment d’apujar salaris tal com està la situació”.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a desembre 12, 2020 | 13:14
    Gonzalo desembre 12, 2020 | 13:14
    Hasta 194 países dejaron en evidencia la pretendida superioridad moral y falsa legitimidad de los laZis. Ningún país del mundo reconoció ni hizo el mínimo gesto por reconocer una republikita de tan sólo 8 miserables segundos de duración.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa