198 candidats competiran per entrar a la llista de Primàries Catalunya

D'aquí a dissabte, la plataforma realitzarà 28 debats telemàtics entre els candidats

Un total de 198 candidats competiran en el procés de primàries organitzat per la plataforma Primàries Catalunya per entrar a la llista electoral que es presentarà a les eleccions del 14-F. En un comunicat, la plataforma ha celebrat que s’hagi superat el nombre mínim de candidats necessaris per presentar-se a les eleccions -135-, destacant en aquest sentit que les primàries “no es faran només per saber qui encapçalarà” la candidatura ni per triar l’ordre de la llista sinó per decidir “qui  formarà part, o no, de la llista definitiva”. El moviment també celebra que hi hagi més dones candidates que les exigides per llei. “A Primàries Catalunya les dones marquen el seu pas sense necessitat de quotes imposades”, reivindica el moviment. 

Ahir dimecres, la plataforma va donar el tret de sortida a una sèrie de debats telemàtics que es realitzaran entre els diferents cadidats. Se celebraran a nivell comarcal i hi haurà 6 debats simultanis cada dia fins dissabte. Aquesta inciativa se suma a les entrevistes realitzades a un centenar de candidats per part dels membres de la Coordinadora Nacional de la plataforma, que han publicades a les xarxes aquests últims dies.  

Pel que fa al calendari de les primàries, hi haurà una primera volta del 29 de novembre fins al 3 de desembre en la qual es decidirà quina serà la representació comarcal a la llista nacional. A la segona volta, que es farà del 20 al 24 de desembre, es decidirà l’ordre definitiu de la llista que es presentarà a les eleccions.   La plataforma insisteix a dir que aquesta llista no serà modificada “amb pactes de despatxos” i per tant descarta acabar-se presentant en coalició amb altres formacions. 

Primàries Catalunya té l’objectiu de “portar la determinació del carrer a les institucions” per “fer efectiu el mandat vigent” del Primer d’Octubre.  En aquest sentit, el moviment aposta per un sistema de “democràcia directa” amb “llistes obertes a qualsevol persona independentista, sense partits polítics aferrats”. 

Nou comentari