Arrenquen per segona vegada la banderola amb la imatge del candidat d'ERC, Xavier Corbera

La secció local ja ha interposat una denúncia als Mossos pel que consideren un nou atac a la llibertat d'expressió
Representants d'ERC davant el solar on estava penjada la lona
Representants d'ERC davant el solar on estava penjada la lona | N.E.

 

Ja és la segona vegada que desapareix la banderola amb la imatge del candidat d'ERC per a les pròximes eleccions municipals, Xavier Corbera. El cartell estava ubicat a la reixa del solar del Centre Democràtic Republicà de la plaça Doctor Guardiet, que se cedeix habitualment per diferents festivitats locals. Ara mateix, amb les festes nadalenques, el solar s'ha utilitzat per part de l'Ajuntament, que també disposava de les claus per entrar-hi.

 

Des d'ERC han denunciat als Mossos d'Esquadra aquest acte vandàlic que s'ha repetit dues vegades en menys d'un mes. Segons Joan Puntí, ERC, "no es tracta d'un acte improvisat sinó que ha estat algú que ha vingut preparat per fer-ho". La ubicació de la banderola fa pensar que l'actuació s'hauria fet de nit i de manera premeditada, ja que es trobava penjada per la part interior del solar a una alçada d'entre 3 i 5 metres de terra i en feia més de 4 de llarg. Per tant, per tal de tallar la banderola, s'hauria d'haver accedit amb una escala alta. La primera vegada que es va arrencar la lona, estava col·locada a l'exterior de l'espai.

 

Restes de la banderola tallada
Restes de la banderola tallada | N.E.

 

 

Víctor Garcés, president de la secció local, ha lamentat aquesta acció i ha demanat a l'Ajuntament que, donat que ells també disposaven de les claus del solar mentre han passat els fets, "obrin una investigació per aclarir el que ha passat i que es facin càrrec del cost de la lona".

 

Per la seva banda, el candidat d'ERC a l'alcaldia, Xavier Corbera, ha defensat la llibertat d'expressió i ha parlat de la necessitat d'impulsar una renovació i un avenç democràtic a la ciutat. "Aquest fet demostra que algú té por que Esquerra Republicana guanyi les eleccions al mes de maig però el nostre compromís amb la ciutadania es manté i no ens aturaran", sentenciava Corbera.