VÍDEO! El Carnaval d'enguany s'acomiada amb la tradicional crema de la sardina

Un bon nombre de rubinencs i rubinenques segueixen aquesta última activitat
La crema de la sardina a l'Escardívol
La crema de la sardina a l'Escardívol | N.E.

El Carnaval ha passat un any més pels carrers de la ciutat deixant diversió, música, ball i, com no podia ser d'una altra manera, disfresses. Tampoc no podia ser diferent que enguany, el colofó final fos el seguici i l'enterrament de la sardina. Tradició rubinenca, però, la de cremar-la, no d'enterrar-la com en altres municipis. 

 

Des de mitja tarda, un bon nombre de nens i nenes s'aplegaven a la plaça Pearson on, cantant i ballant amb l'animació de La Cremallera Teatre, esperaven nerviosos amb la sardina a la mà que comencés el seguici.

 

La Cremallera Teatre animant als més petits abans del seguici
La Cremallera Teatre animant als més petits abans del seguici | N.E.

 

Enguany, a la cercavila hi han participat, a banda de la companyia de teatre, els Tronats del Tabal, els Diables de la Riera, la Colla Gegantera AMPA Escola Ca n'Alzamora i Les Planyívoles de la Serreta.

 

Inici del seguici fúnebre
Inici del seguici fúnebre | N.E.

 

Encapçalant la rua, la sardina elaborada per nens i nenes de la ciutat a la Biblioteca en un taller dilluns passat, seguien les planyívoles plorant i la resta del seguici que animava els rubinencs i rubinenques a anar fins a l'Escardívol per la crema.

 

 

Un cop s'ha col·locat la sardina al lloc s'ha encès la foguera i els Diables han estat els encarregats de recollir les sardines dels més petits per llançar-les al foc. Quan les brases han arribat a la seva fi, el Carnaval ha acabat.

 

 

La crema de la sardina a l'Escardívol
La crema de la sardina a l'Escardívol | N.E.

 

Un Carnaval molt participatiu

Durant aquests dies que ha durat la festivitat de Carnaval, les activitats que s'han dut a terme als diferents punts de la ciutat han obtingut una molt bona participació ciutadana. Com sempre, la rua de dissabte a la tarda va ser tot un èxit i va omplir els carrers de la ciutat i la matinal infantil de diumenge va divertir els més petits de la casa.

 

Una de les grans novetats d'enguany, el ball de nit al Celler, també va aconseguir molt bona participació. Més de 4.000 persones van gaudir d'aquest espai i de la nit de festa a la ciutat. (Vegeu notícia Carnaval a Rubí) (Vegeu galeria del Carnaval a Rubí)

 

L'alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha valorat molt positivament l'edició d'enguany: "Com cada any ha estat una festa participativa, una festa al carrer, on tots els rubinencs i rubinenques la gaudim". Martínez també ha assenyalat que ha estat un Carnaval sense incidències.