Els treballadors i treballadores de l'empresa Abelló Linde aturen la seva activitat

Les protestes, convocades per Comissions Obreres, es duen a terme els dimarts i els divendres perquè els empleats estan en perill de patir noves "reestructuracions" de plantilla
Els treballadors i treballadores es queixen que són tractats com a peces, com si tot fos un joc.
Els treballadors i treballadores es queixen que són tractats com a peces, com si tot fos un joc. | Samuel Martínez

 

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha convocat als treballadors de l'empresa de gasos Abelló Linde a aturar-se per fer front a les "reestructuracions" de plantilla que està duent a terme la direcció de l'empresa. Les aturades ja s'estan produint els dimarts i els divendres a les plantes de Rubí, Barcelona i Parets del Vallès i, segons ha confirmat Tamara Blanco, representants de CCOO de l'empresa, es mantindran els pròxims dies. La mateixa Blanco ha declarat a la premsa que en l'àmbit espanyol "ja han perdut el seu lloc de treball a Abelló Linde 58 persones" i que a Rubí, la direcció ja ha insinuat "que es pretén externalitzar gran part de la feina".

 

La Tamara fa set anys que treballa a la planta de Rubí, el departament de logística de l'empresa, i ja en fa un parell que sent que faran fora moltes persones per contractar d'altres, que, segons ella, "són molt més barates" i que habitualment no estan familiaritzades amb els clients ni amb el tipus de feina que es du a terme a l'empresa. Per això, la queixa de molts dels treballadors i treballadores d'Abelló Linde és que "al final l'empresa, encara que cregui que guanya diners perquè paga menys a la gent a qui contracta, n'acaba perdent".

 

"Al principi ens van dir unes xifres" sobre la part de la plantilla que podia perdre el seu lloc de treball, "però aquests nombres cada cop són més alts" ha explicat Blanco. El desconcert provocat per la inestabilitat de la situació se suma al provocat per la falta d'explicacions convincents per part de l'empresa, que s'ha limitat a comunicar que "l'empresa necessita dur a terme aquestes accions i que es tracta d'un canvi cultural". La representant de CCOO ha reivindicat la posició dels treballadors: "ens estan tractant com si fóssim un joc, com si fóssim peces d'un taulell que poden anar movent com volen per anar aconseguint beneficis".

 

Segons s'ha comunicat a la premsa, les aturades s'aniran intensificant fins que l'empresa no es comprometi a un canvi de la situació. Així, el temps de protesta dels treballadors i treballadores s'anirà incrementant mitja hora cada dia. Per la seva part, l'empresa no ha volgut fer cap valoració de les queixes ni tampoc aportar la seva versió de la situació dels empleats i empleades.