El Teresa Altet passa a ser institut - escola, el primer públic de Rubí

La iniciativa respon a les necessitats del territori i, alhora, l'aposta pel projecte educatiu del centre
A partir del curs vinent, el Teresa Altet passa a ser institut - escola | Cedit

 

El centre educatiu Teresa Altet està d'enhorabona, ja que a partir del curs vinent es converteix en institut - escola i passa a ser el primer de caràcter públic a Rubí. La resta de centres públics o són escoles o són instituts però no les dues etapes educatives al mateix centre. 

 

La notícia la van rebre els responsables del centre amb molta il·lusió i entusiasme. I és que aquesta novetat, a més, suposa un reconeixement del projecte educatiu del centre i d'uns Serveis Territorials que aposten pel Teresa Altet.

 

Un ensenyament de qualitat on els alumnes tenen un paper molt actiu i on les instal·lacions també afavoreixen aquesta decisió de triar el centre del carrer Mallorca per acollir dues línies de secundària a partir de setembre. Les necessitats del municipi així ho demanaven també i, d'aquesta manera, l'escola Teresa Altet tindrà més visibilitat cap a la resta de rubinencs i rubinenques.

 

La cap d'estudis de Primària, Sònia Borrella, ha explicat que aquesta ampliació permetrà a la comunitat educativa continuar amb la línia de qualitat amb la qual treballen amb els i les alumnes. Passar a la secundària sense sortir del centre escolar, els permetrà continuar amb la mateixa línia, el mateix projecte i aprofitar els vincles que es creen des de la primera etapa de l'ensenyament. 

 

L'any del Teresa Altet

Aquest és l'any de les bones notícies per al centre educatiu de Ca n'Oriol. Ara, la novetat és l'ampliació a institut - escola però és que fa un parell de mesos el Teresa Altet rebia el reconeixement d'Unicef com a referent en Drets d'Infància i Ciutadania Global.

 

Per ser mereixedors d'aquest guardó, Unicef ha tingut en compte la tasca que ha desenvolupat històricament el centre educatiu rubinenc en matèria d'educació en drets d'infància. A més, l'escola disposa d'un Consell dels Infants propi format per alumnes de tots els cursos. També s'ha premiat l'esforç d'avaluació de les accions realitzades fins a la data així com la presentació d'un programa de creixement que garanteix la continuïtat d'aquest projecte educatiu. 

 

Amb els últims tres lliuraments fets, a Catalunya, només 4 escoles compten amb aquesta distinció, 71 en el conjunt de l'Estat espanyol.